ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеська тхеквондистка – призер чемпіонату Європи
16:49 / 30.11.2022

ОДЕСА, 30 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Юна одеська спортсменка Златослава Волосенко завоювала бронзову медаль чемпіонату Європи з тхеквондо.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Вихованка КДЮСШ №17 Златослава ВОЛОСЕНКО завоювала бронзову медаль чемпіонату Європи серед кадетів з тхеквондо, який проходив на Мальті 25-27 листопада. Всього Одеську область на змаганнях представляли 3 спортсмени.

ПІДСУМКИ

13-річна Златослава ВОЛОСЕНКО (тренер – Віктор ПОДОЛЯН) стала бронзовою призеркою в категорії «до 41 кг». Ії сестра-близнючка Анастасія посіла 5-е місце в цій же категорії. Ще один представник Одещини – Матвій ЛУКАШУК в категорії «до 53 кг» поступився в першому раунді.

Як ми повідомляли, в минулому році Анастасія ВОЛОСЕНКО завоювала срібну медаль чемпіонату Європи серед кадетів в категорії «до 33 кг», а Златослава – бронзову.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

На нещодавньому клубному чемпіонаті Європи в Таллінні Анастасія ВОЛОСЕНКО стала другою і як фіналістка турніру отримала додаткову ліцензію на участь в кадетському Євро, тому від України у вазі «до 41 кг» було дві учасниці. Анастасія була п’ятою сіяною за світовим рейтингом і вийшло так, що їх зі Златославою звели в одну частину сітки, тому в чвертьфіналі вони мали зустрітися між собою.

Златослава в першій зустрічі достроково виграла у спортсменки з Болгарії, у другому — взяла верх над хорваткою, яка є другим номером світового рейтингу, а в третьому – мав відбутися поєдинок між сестрами.

«Вирішили, що Злата готова краще, тому зайшла до півфіналу, де поступилася грецькій спортсменці», — прокоментував тренер спортсменок Віктор ПОДОЛЯН.

В категорії «до 53 кг» Матвій ЛУКАШУК вже в першому раунді поступився в напруженому поєдинку (1:2 за раундами) поступився греку, який став у підсумку бронзовим призером. Перший раунд Матвій програв, другий — виграв, але в третьому – знов поступився.

ПІДСУМКОВИЙ КОМЕНТАР

Віктор ПОДОЛЯН, старший тренер збірної України з тхеквондо:

- В цілому, виступом своїх підопічних задоволений. Готувалися ми в Україні і, звісно, трохи не вистачило ресурсу спаринг-партнерів як для Матвія, так і для дівчат.

Настя упродовж чотирьох місяців до чемпіонату на трьох міжнародних змагань була другою і двічі була переможницею. Думаю, що вона могла виступити краще, але це спорт. Потрібно робити висновки та працювати далі. Матвій має хороші дані — зріст та антропометрію. Але зростає у великій сім'ї, тому немає можливостей, щоб отримувати міжнародний досвід

Найголовніше, що є бажання у дітей йти до поставленої мети. Я думаю, що зараз для цих спортсменів це перші кроки дорослого спорту.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024
16:14 28.03.2024
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.898