ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОНУ ім. І. І. Мечникова відвідала французька делегація
17:53 / 14.11.2021
Образование

ОДЕСА, 14 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – До Одеського Національного університету імені І. І. Мечникова завітала делегація на чолі з Надзвичайним й Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Новини Одеського університету».

В повідомленні вузу сказано:

12 листопада з візитом до Одеського національного університету Мечникова прибула делегація посольства Франції на чолі з Надзвичайним й Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном, а також радником з культурних питань та директором Інституту Франції в Україні паном Олів’є Жаком, пані Полін Мофре та пані Філіппін Шевал’є.

🔸 Делегацію приймав ректор ОНУ Вячеслав Труба, а також проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Андрій Смітюх, начальник відділу міжнародного співробітництва Юрій Грінченко, завідувачка кафедри французької філології РГФ Мальвіна Марінашвілі.

«Ми дуже раді відвідати університет Мечникова, мати можливість зустрітись з паном Ректором та обговорити питання розвитку партнерських відносин між університетом та французькими установами» — сказав у привітальному слові пан де Понсен.

🔸«Раді вітати в Одесі представницьку делегацію з Посольства Франції. Історія нашого партнерства налічує майже 30 років. Й кожного року ми приймаємо гостей з Франції. Незважаючи на складні часи поширення пандемії COVID-19, ця традиція не припиняється. Вже цієї осені нас відвідувала Аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Алікс де Гассар. Цього року в нас працює громадянин Франції, який викладає французьку мову та літературу, що свідчить про тісні зв’язки нашого університету із Францією. Як й всього міста Одеса, у становленні якого приймали участь чимало французів. » — зазначив ректор Вячеслав Труба.

🔸Пан Посол подякував за значні зусилля, які докладає університет для розвитку викладання французької філології. Успішно просувається співпраця з Альянс Франсез в Україні, а також з Університетською асоціацію франкофонії. М. Марінашвілі відзначила, що партнерство з означеними інституціями робить великий внесок в розвиток французької філології. Підтвердженням тому є Міжнародний форум з франкофонії, що відбувсь в ОНУ у 2019 році, у відкриті якого приймав участь пан Посол. Співробітництво поширюється не лише на Францію, але й на інші франкомовні країни.

🔸Міжуніверситетськi контакти в рамках програми Erasmus, дозволяють надати новий імпульс співробітництву. Радник з культурних питань пан Олів’є Жако відзначив, що для налагодження ефективного співробітництва потрібно визначити пріоритетні напрямки. Це стосується й рівня освіти — докторантура, магістратура чи бакалаврат, й галузі науки – наприклад буде це хімія, соціологія чи історія, а також форм спільної роботи. Одним з перспективних форматів є подвійний захист дипломних робіт або дисертацій, коли є два керівника з двох краiн.

🔸Вибір правильного партнера серед університетів, вищих та інженерних шкіл Франції дозволить українським закладам знайти ефективні форми співробітництва. Пан Посол поцікавився найближчими перспективами співробітництва з французькими закладами. Проректор Андрій Смітюх розповів про досягнуту домовленість з університетом Екс-Марсель про спільну конференцію в сфері права, яка запланована на травень. Ректор В. Труба зазначив , що велику роль у становлення партнерських відносин становлять прямі комунікації між університетами.

🔸Ю. Грінченко відзначив, що ОНУ має успішний досвід співпраці з французькими університетами, зокрема Університетом Гренобля та Університетом Ніцци-Софії Антіполіс.

Пан де Понсен виказав готовність Посольства Франції сприяти програмам обмiну й висловив сподівання, що навіть в умовах пандемії це буде можливим.

🔸Ректор Вячеслав Труба запросив пана Посла на зустріч зі студентами, аспірантами та молодими вченими університету, які мають досвід міжнародного співробітництва.

Пан Етьєн де Понсен та пан Олів’є Жако висловили вдячність за таку зустріч, наголосили, що програми стипендій уряду Франції успішно продовжують працювати в Україні.

🔸Ректор Вячеслав Труба та Посол Етьєн де Понсен висловили висловили взаємну повагу, відзначили плідність зустрічі та спільну впевненість в подальшому розвитку партнерства між нашими країнами.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.893