ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




На Одесчине открыли учебно-практический центр деревообрабатывающих технологий
11:23 / 23.09.2021
Образование

ОДЕССА, 23 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял участие в открытии учебно-практического центра деревообрабатывающих технологий, теперь будет действовать на базе Северного центра профессионального образования.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНІ ЦЕНТРИ – ІНВЕСТИЦІЯ В ЯКІСНУ ПІДГОТОВКУ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ

Про це заявив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, перебуваючи з робочим візитом в Саврані, на відкритті навчально-практичного центру деревообробних технологій, що тепер діятиме на базі Північного центру професійної освіти.

«Щоб готувати конкурентоспроможного на ринку праці робітника, потрібно максимально наблизити навчальний процес до умов виробництва. Створення навчально-практичних центрів матиме позитивні економічні та соціальні наслідки. На разі основна задача для обласної влади – створити гідні умови для того, аби робітничі кадри залишились тут, на Одещині», – сказав Сергій Гриневецький.

Навчально-практичний центр деревообробних технологій створено за кошти обласного бюджету та спеціального фонду закладу (понад 1 млн. грн.). Центр має сучасні кабінети професійно-теоретичної підготовки, майстерні та лабораторії, що оснащені сучасним обладнанням, комп’ютерною та мультимедійною технікою.

«Навчально-практичний центр деревообробних технологій об’єднує чотири умовних зони за кожним із напрямів підготовки. Де учні зможуть отримувати теоретичні знання, а також відпрацьовувати практичні навики за різними видами робіт у майстерні ручної обробки деревини, зможуть вивчати основи програмування на станках з числовим програмним управлінням та безпосередньо у цеху механічної обробки деревини» – поінформувала голову Одеської ОДА директор Північного центру професійної освіти Ярослава Жирун.

За її словами, Північний центр професійної освіти прагне працювати ефективно, оперативно та гнучко реагувати на практичні та швидкозмінні потреби у навчанні та потребу роботодавців у кваліфікованих робітничих кадрах, які відповідають сучасним вимогам.

Зокрема, відкриття сучасного навчально-практичного центру деревообробних технологій, дасть змогу впроваджувати у навчальний процес сучасні технології; здійснювати підготовку кваліфікованих робітників у відповідності до сучасних державних стандартів професійно-технічної освіти та потреби ринку праці; організовувати стажування викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання; здійснювати професійне навчання незайнятого населення.

«Наприклад, можна наочно побачити як відбувається професійна підготовка, спеціалістів з однієї із дуже затребуваних професій «Столяр будівельний; тесляр». Сучасні досягнення у деревообробній галузі дають змогу виготовляти все більш нові вироби з деревини для машинобудування, легкої промисловості, будівництва, сфери транспорту та зв’язку. Деревообробка сьогодні – це високомеханізоване та високопродуктивне виробництво, яке потребує кваліфікованих робітників. То ж потреба у професійних столярах на ринку праці є завжди!» – додала Ярослава Жирун.

Сергій Гриневецький високо оцінив рівень роботи Північного центру професійної освіти та якість оснащення Навчально-практичного центру деревообробних технологій.

«Я пишаюсь тим, що у нас на Одещині відбувається реалізація таких проєктів! Висловлюю подяку керівництву – особливо Ярославі Жирун, за організацію такої роботи. І важливо відзначити, все що тут є – вироблено з матеріалу, з деревини, яку вирощено і отримано тут на Савранщині. Створюються чудові умови для навчання і облаштування навчального процесу. Я дав доручення підготували проєкт подальшої реконструкції інших будівель, які б могли ще краще доповнити комплекс Центру. Необхідно і всі інші приміщення привести до належного стану і грамотно використовувати в навчальному процесі. Ну, і найголовніше – це наші діти! Я бачив, з яким задоволенням вони і навчаються, і працюють тут. У них очі горять, а це значить, що всі на правильному шляху» – відзначив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
12:05 28.03.2024
11:59 28.03.2024
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024
10:33 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.870