ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОНУ имени И. И. Мечникова провел Зимние школы по философии и психологии
17:48 / 24.01.2021
Образование

ОДЕССА, 24 ЯНВАРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Преподаватели Одесского национального университета имени И. И. Мечникова провели Третью зимнюю философскою школу и Шестую Зимнюю школу психологии-2021.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом сообщается на Фейсбук-странице «Новости Одесского университета».

В сообщениях вуза сказано:

Закінчилась наша Третя зимова філософська школа для учнів 8-11 класів «Людина XXI столiття: пошуки нових смислів».

У цьому році школа відбувалася онлайн.

Під час філософської школи учасники разом шукали відповіді на різні питання. Як людина шукає Бога? Яким чином пов'язані релігія та сенс життя? Які існують новітні підходи до релігії? Яким чином взаємодіє безліч релігій у світі?

Що таке справедливість та несправедливість? Чи потрібна нам історична справедливість? Чи повинна людина шукати саму себе? Що таке світогляд? Яке місце Homo sapiens у світоглядній картині світу? Хто такий Homo Ludens? «Як можливі нові смисли про людину?».

Спілкування із викладачами та студентами ОНУ сприяло розвитку логіки, мислення, уваги та пам`яті, навичок публічного виступу у наших учасників.

Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (Факультет історії та філософії) та Мала Академія Наук Одеського обласного гуманітарного центру вдячні всім учасникам — викладачам, аспірантам, учням, яки були з нами!

До зустрічі на філософській школі 2022!

Фарiда Тiхомiрова, канд. фiлософ. Наук

Про Шосту Зимову школу з психології-2021

Карантин COVID -19 — не став на заваді для чергової Зимової школи з психології, що з 2016 щорічно року проводиться в ОНУ імені І.І. Мечникова з ініціативи представників кафедри соціальної та прикладної психології професора Н.Ф. Будіянского і доцента М.Е. Беловой. Призначення школи — надання допомоги абітурієнтам у свідомому виборі спеціальності і програми навчання (бакалаврської, магістерської, докторської). Традиційна аудиторія школи: школярі старших класів, студенти різних спеціальностей і випускники різних років ОНУ та інших ВНЗ. Особливістю цієї Зимової школи стала кропітка робота по формуванню контингенту слухачів, яку успішно здійснив заступник декана ФПСР М.П. Вернодубов. І, як результат, для участі в школі зареєструвалося понад 120 осіб з Одеси, Ананьєва, Баштанки, Долинського, Крижанівки, Лисичанська, Тарутине, Роздільній, Дніпровської та Вінницькій області, Києва, Миколаєва, Запоріжжя. Заняття в школі пройшли з 11 по 15 січня 2021 року в ZOOMe з трансляцією в ФБ по 2,5 години щодня.

Цього року аспіранти різних кафедр І.Ю. Фурта, О.Н. Болотова, А.А. Таценко, А. Х. Гудімова та к.психол.н. Л.П. Перевязко розкривали особливості психологічної діяльності і професійної комунікації, психологічні особливості комунікацій в сучасних соціальних мережах, роль емоційного інтелекту в особистій успішності, сновидіння людини як предмет психологічних досліджень.

Відповідальний секретар Приймальної комісії ОНУ доцент М.І. Нiколаєва традиційно привернула увагу слухачів школи до особливостей вступної кампанії цього року. Повноправними учасниками школи стали і студенти різних курсів ФПСР, що були колись слухачами школи. Розробку програми школи, організацію та координацію роботи протягом усього тижня забезпечувала заступник директора школи доцент М.Е. Бєлова. Сприяння з боку декана ФПСР професора Л.Н. Дунаєвой і заступника декана професора О.І. Кононенко — гаранта докторської програми з психології — дозволило створити комфортні, в тому числі технічні, умови роботи всіх учасників школи.

Якісний склад студентів — гарантія їх успішного навчання в ОНУ і формування високопрофесійного психологічного співтовариства в регіоні.

В.Подшивалкіна, докт. психолог. наук


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
11:47 29.03.2024
10:36 29.03.2024
10:29 29.03.2024
10:11 29.03.2024
09:32 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.896