ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: за добу в Причорномор’ї вражено КП й колону окупантів, знищено 27 рашистів, 2️ танки та іншу їх техніку
16:33 / 22.09.2022

ОДЕСА, 22 ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 14.00 22.09.2022.

https://youtu.be/st3Id9fmSxA

🍀 Обстановка на південнобузькому напрямку в операційній зоні Сил оборони півдня складна, але стабільно контрольована.

🔷Підрозділи Сил оборони невпинно продовжують вогневий вплив на надзвичайно важливі для ворога логістичні шляхи, тримаючи під вогневим контролем мости та переправи. Продовжують ведення активних дій, під впливом яких ворог облаштовує додаткові рубежі оборони, намагається підтягнути резерви, провести ротацію підрозділів.

🍀Ворог продовжує повітряну розвідку із використанням БпЛА. а також активізує повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе типу «Шахід-136».

🔷Саме в такий спосіб черговий раз завдано ударів по портовій інфраструктурі Очакова. Один з двох атакуючих дронів був збитий нашими підрозділами, інший влучив в портовий буксир. Пожежу вогнеборці оперативно приборкали. Людських втрат нема.

🍀Вранці ще один дрон-камікадзе «Шахід-136» атакував Кривий Ріг. Внаслідок влучання у двоповерхову нежитлову будівлю виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. Постраждалих нема.

🔷Для корегування вогню артилерії та авіації, ворог запустив безпілотного розвідника в небо Миколаївщини. А нашими підрозділами протиповітряної оборони його влучно знищено.

🍀Протягом ночі ворог обстрілював наші позиції із ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню, наніс 3 авіаційних удари гвинтокрилами армійської авіації.

🔷По тилових населених пунктах гатив із зенітно ракетних систем С-300, РСЗВ та важкої артилерії.

🍀По Миколаєву опівночі випущено 8 ракет з С-300. Уражено житлові будинки, об’єкти портової та промислової інфраструктури, адмінбудівлі та заклади дозвілля. Попередньо, без людських втрат.

🔷На світанку в одному з селищ Воскресенської громади внаслідок ракетного обстрілу виникла пожежа почтового відділення. Без жертв та постраждалих.

Ворог продовжує тероризувати Нікопольщину. Протягом ночі по двох громадах району випущено понад 20 реактивних снарядів з установки «Град» і з важкої артилерії. Внаслідок обстрілу сталися пожежі, пошкоджено два лікувальні заклади, школу, музей, адмінбудівлі та житлові будинки, торгівельні кіоски, гаражі, господарчі споруди, газогін і лінії електропередач. Одна цивільна особа загинула.

🍀Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вночі виконано понад 130 вогневих завдань. Уражено командний пункт в Новій Каховці, пункт управління БпЛА в Бериславському районі, колонну ворожої техніки поблизу Львового. А також забезпечено щільний вогневий контроль навколо Каховського мосту і спроб окупантів налагодити альтернативні переправи.

🔷За результатами уражень підтверджені втрати ворога складають 27 рашистів, 2️ танки, 2️ броньовані машини та гаубиця 152-го калібру «Мста-Б».

🍀Корабельне угруповання ворога в Чорному морі тримає вздовж південно-східного узбережжя Криму 14 кораблів та катерів, серед яких 3 надводних носії крилатих ракет «Калібр» сумарним залпом 24 ракети та 3 вдк.

🔷І хоч загроза десантної операції виглядає не дуже реалістичною, слід зважати на те. Що загроза під час війни – це сигнал про небезпеку. Не піддавайтесь паніці, але пильнуйте ситуацію. Ворог може активізувати ракетний терор, посилити обстріли, продовжуватиме запускати дрони-камікадзе. Не нехтуйте повідомленнями про повітряну небезпеку, пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів. Не допомагайте ворогу, вірте в сили оборони.💪

Тримаймо стрій! Разом до перемоги!🇺🇦🫶


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
09:32 29.03.2024
09:30 29.03.2024
09:28 29.03.2024
09:18 29.03.2024
09:09 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.048