ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: за добу в Причорномор’ї знешкоджено 31 рашист, пункт управління армійського корпусу в Чорнобаївці та багато їх техніки
09:16 / 04.08.2022

ОДЕСА, 04 СЕРПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 03.08.2022

https://youtu.be/Yc9Cd73jItU

⚡️Обстановка в нашій операційній зоні складна й напружена.

🟨Ворог продовжує ведення бойових дій на займаному рубежі оборони. З метою недопущення наступу наших військ та відновлення втраченого положення нарощує склад угруповання на Криворізькому напрямку за рахунок перекидання підрозділів 35-ої армії Східного військового округу.

🟦Мобілізувавши сили до роти із застосуванням броньованої техніки, намагався вести штурмові дії за двома напрямками: БІЛОГІРКА — АНДРІЇВКА та СУХИЙ СТАВОК — БІЛА КРИНИЦЯ. У спробі відновити втрачене положення успіху не мав, ретирувався.

🟨Натомість активізувалася ворожа авіація. Двічі парами літаків штурмової авіації Су-25 атаковано населені пункти Бериславського району. Гелікоптерними парами ворог п’ять разів атакував наші позиції. Втрат немає.

🟦Серед дня південну околицю Костромки було обстріляно реактивною системою залпового вогню “Град”. Одна особа загинула, одна поранена, пошкоджено 3 приватних будинки та лінії електропередач.

🟨Нашою армійською авіацією нанесено два удари по опорним пунктам ворога в районах Благодатногог і Правдиного.

🟦За результатами виконання вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами забезпечено втрати ворога у розмірі: 31 рашист, танк Т-72, гаубиці «Гвоздика» і «Мста-Б», 2️ міномети, 3️ одиниці броньованої та автомобільної техніки і 1️ безпілотник-розвідник.

🟨Підтверджено, що в Чорнобаївці знищений пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту рашистів.

Повний обсяг ворожих втрат дорозвідується.

🟦В Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту змін не зазнало. Продовжує укриватися в ракетнобезпечних районах та тримати напоготові 2 ракетоносці із 16 ракетами і 3️ вдк.

🟨В рамках контрдиверсійних заходів правоохоронці затримали учасників міжрегіональної російської агентурної мережі, яка забезпечувала ворога інформацією про військові і стратегічні об’єкти. Керував мережею мешканець Одещини. Ступінь провини та обсяги відповідальності по кажному учаснику мережі встановлюватиме слідство.

🟦Збереження загрози ракетних ударів та у деяких районах артилерійських обстрілів свідчить про те, що ворог не здається, хоч і втрачає стійкість, що має зброю, щоб нею брязкати і нищити все українське. ⚠️Не допомагайте ворогу орієнтуватися в наших силах та засобах оборони, не сповіщайте, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, бережіть себе та близьких.

А Сили оборони бережуть Україну!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
12:05 28.03.2024
11:59 28.03.2024
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024
10:33 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.879