ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Щонайменше 1 мешканець Херсонщини загинув внаслідок російського удару по біженцях
16:19 / 18.05.2022

ОДЕСА, 18 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Оперативне командування «Південь» повідомило про черговий воєнний злочин росіян.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: опівдні 18.05.2022

🔷 Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції.

🔶 А ворог продовжує укріплення для себе в тому числі запасних відступних рубіжів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння.

🔷 Так при спробі мешканців Херсонщини евакуюватися з окупованих на підконтрольні нам території, ворог, вкотре порушуючи закони і правила війни, накрив їх вогнем з «Граду». 5 людей пораненими вирвались з-під обстрілів, вони доправлені до лікарні, 1 людина загинула дорогою до лікарні. Доля ще 4 людей не відома.

🔶 Продовжуються і ракетні атаки по Україні. По Миколаєву на світанку нанесено ракетний удар із застосуванням авіації. Ракетою повітряного базування, що вдарила по житловому району, зруйновано кілька приватних будівель. В деяких з них сталася пожежа, яку ліквідовано силами ДСНС. Загалом пошкоджено понад 20 будівель. Поранено 1 цивільну особу.

🔷 Ще один ракетний удар з акваторії Чорного моря нанесено й по Одещині. Ворог продовжує спроби руйнування інфраструктури та психологічний тиск на мирних мешканців, атакуючи на світанку населені пункти регіону. Суттєвих руйнувань та постраждалих нема.

🔶 В корабельному угрупованні ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи із загальною кількістю 7 великих десантних кораблів. Також напоготові до нанесення ракетних ударів там перебуває 4 ракетних кораблі з понад 30 крилатими ракетами.

🔷 Загальна обстановка на півдні України стабільно напружена, але контрольована силами оборони. Залишається актуальною загроза ракетних ударів не тільки по півдню, а й по всій території України. Штормова погода дещо знизила вірогідність висадки морського десанту, але загальна обстановка не виключає її повністю.

🔶 Дотримуйтесь алгоритмів дій при сигналах повітряної тривоги, не наражайте себе на зайву небезпеку на узбережжі, будьте свідомі і відповідальні у ставленні до інформації, справ, людей та власного життя.

🔷🔶 Разом переможемо!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
10:11 29.03.2024
09:32 29.03.2024
09:30 29.03.2024
09:28 29.03.2024
09:18 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.896