ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Міськрада: одеські комунальники отримали нагороди за захист співгромадян від проявів російської агресії проти України
17:13 / 23.01.2024
Суспільство

ОДЕСА, 23 СІЧНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Кілька одеських комунальників отримали нагороди за захист земляків та інших співгромадян від різних проявів російської агресії проти України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленнях міськради сказано:

Президент України Володимир Зеленський нагородив одеського комунальника Валерія Лукашова медаллю «За врятоване життя».

Понад 10 років Валерій працює слюсарем-сантехніком 3-го розряду виробничої дільниці №3 ЖКС «Хмельницький», що розташована на вул. Середній.

29 грудня 2023 року Валерій Радомирович одним із перших опинився на місці влучання російської ракети в триповерхівку на вул. Картамишевській.

Будинок був охоплений пожежею. Там залишалися мешканці, які самостійно не могли евакуюватися, оскільки двері було пошкоджено та вихід заблоковано.

Ризикуючи власним життям, Валерій Лукашов розпочав евакуйовувати дітей, яких батьки передавали йому через вікна. А пізніше допоміг рятувальникам розблокувати вихід для евакуації людей з підвалу будинку.

***

Відзнакою Президента України Володимира Зеленського «За оборону України» нагороджено машиніста автогідропідіймача Комунального підприємства «Міськзелентрест» Нугзара Горелішвілі.

Майже 6 років Нугзар Горелішвілі працює на підприємстві машиністом 18-метрової автовежі (загальний стаж — понад 30 років). За цей час зарекомендував себе як працьовита та відповідальна людина. Брав участь у відновленні критичної інфраструктури міста Херсон, аварійно-відновлювальних роботах і ліквідації наслідків ворожих атак на Одесу.

***

Відзнакою Президента України Володимира Зеленського «За оборону України» нагороджено майстра з ремонту виробничої дільниці № 3 КП «ЖКС «Фонтанський» Віктора Петровича Швеця.

Віктор Швець понад 18 років працює в Комунальному підприємстві КП «ЖКС «Фонтанський» і зарекомендував себе як дуже відповідальна та ініціативна людина.

Ось і в ці важкі часи він не стояв осторонь, а брав безпосередню участь у аварійно-відновлювальних роботах та ліквідації наслідків ворожих атак на Одесу.

***

Відзнакою Президента України Володимира Зеленського «За оборону України» нагороджена майстер виробничого структурного підрозділу №7 КП «Міські дороги» Марія Татарова.

Марія Михайлівна працює в КП «Міські дороги» з 2006 року, спочатку прибиральницею територій, а з 2008 року – майстром.

Марія Татарова брала безпосередню участь в аварійно-відновлювальних роботах та ліквідації наслідків ворожих атак на Одесу.

Щиро вітаємо нагороджену та пишаємося нашими комунальниками!

***

Щорічно 22 січня в Україні відзначається День Соборності.

З нагоди свята в Одесі відбувся урочистий захід за участю військових і цивільних.

Перший заступник Одеського міського голови Олександр Філатов привітав учасників зустрічі, подякував їм за сумлінне виконання службових обов’язків і професіоналізм та вручив почесні міськи нагороди.

******

Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців.

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні соборність для України – це не лише збереження пам'яті про минуле, а й запорука виживання нації у складних умовах сьогодення. Це спільна турбота держави та кожного громадянина про оборону України.

Нині українці монолітні у боротьбі проти ворога. І світ з нами. Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
23:31 30.04.2024
19:44 30.04.2024
18:44 30.04.2024
17:15 30.04.2024
16:40 30.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.906