ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




УИНП:ЮГ провел круглый стол по развенчанию исторических мифов
16:06 / 23.12.2020
Общество

ОДЕССА, 23 ДЕКАБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Южный межрегиональный отдел Украинского института национальной памяти провел круглый стол по развенчанию исторических мифов.

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

22 грудня Південний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам'яті провів круглий стіл на тему «Розвінчання історичних міфів, що використовуються державою-агресором в гібрідній війні проти України».

В обговоренні взяли участь співробітники УІНП: начальник Південного міжрегіонального відділу Сергій Гуцалюк та модератор зустрічі Олександр Городилов. Також до нас завітали: представник Українського національного інституту стратегічних досліджень Артем Филипенко, політолог Дмитро Колцун, одеський історик і краєзнавець Олександр Бабіч, професор історії Одеського національного університету ім.Мечникова д.і.н. Тарас Гончарук, службовець відділу військово-цивільної співпраці ВМС ЗСУ Сергій Ткачук, представник Одещини в Раді ветеранів при Мінветеранів України Олександр Голопотелюк та психолог ГО «Ветеранс ХАБ ОДЕСА» Юлія Стрельцова.

Учасники експертного круглого столу обговорили сучасні історичні міфи, на яких грунтується інформаційна пропаганда проти нашої держави, згадали схожі міфи, що використовувалися Росією у війнах проти інших держав, проаналізували ті слабкі місця, що є в наявності у нашої країни в інформаційній обороні, а також можливі шляхи для підсилення державної інформаційної програми по захисту від гібридних диверсій.

Цікаво було почути фахові коментарі психолога про сутність цих міфів, чому в них так легко вірять і яким чином розвивати всередині нашого суспільства критичне мислення.

Щодо діяльності УІНП в цьому напрямку, то експерти зійшлися на думці, що формувати здорове суспільство треба знизу, з цікавого медіа-контенту, який обов'язково сформує правильне сприйняття молоддю як нашої історії, так і ставлення до неї.

Також учасники круглого столу домовилися зустрічатися регулярно і обговорювати більш глибоко різні окремі напрями захиту інформаційного поля нашої держави.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:27 26.04.2024
11:42 26.04.2024
10:54 26.04.2024
10:06 26.04.2024
09:38 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.010