ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




УИНП приглашает на виртуальную выставку, посвященную трагедии Бабьего Яра
17:25 / 24.09.2020
Общество

ОДЕССА, 24 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Украинский институт национальной памяти презентовал мультимедийный интерактивный проект «Бабий Яр: память на фоне истории».

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

Учитися чути голоси різних людей та соціальних груп. Без страху говорити про свої проблеми, думки, переживання. Усвідомлювати «проблему вибору». Осмислювати зв’язок між історією, пам’яттю та реальними подіями. Розуміти вплив історичного контексту на творчість митців, їхні погляди та цінності. Помічати, як змінюється суспільство залежно від того, що ми «хочемо» або «маємо» пам’ятати. Розрізняти спроби інструменталізації історії та маніпуляції пам’яттю.

Вчити цим речам має мультимедійний інтерактивний проєкт «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії. Він розроблений насамперед для вчителів, хоча буде цікавий і громадськості.

Складові проєкту можна використовувати в умовах змішаного або дистанційного навчання. Зокрема, він включає віртуальну виставку «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії та документальний фільм «Бабин Яр у пошуках пам'яті. На їхній основі укладено збірник навчально-методичних розробок занять. Його інтерактиврна версія подана на саті: http://memory.kby.kiev.ua/

Віртуальна виставка показує, що відбувалося на території Бабиного Яру віддавна і до наших днів. У ній окреслено проблеми вшанування пам’яті жертв нацизму, а також намагання радянського тоталітаризму стерти пам’ять про трагедію. Одним із ключових є розділ про сучасний меморіяльний простір Бабиного Яру.

Документальний фільм поглиблює тему вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

Інтерактивний путівник для вчителя містить понад 60 планів-конспектів занять, розрахованих на учнів різного віку. Заняття побудовані з використанням активуючих та міждисциплінарних підходів. Онлайн-конструктор допомагає створити власне або допасувати наявне заняття відповідно до навчальних потреб.

Проєкт «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії здійснюється Українським центром вивчення історії Голокосту, Українським інститутом національної пам’яті, Громадським комітетом для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Музеєм історії міста Києва за підтримки Благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч» (Канада).


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
00:28 29.03.2024
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.294