ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




УДП, Мінінфраструктури та українські дипломати здобули перемогу над росіянами у Сербії
11:49 / 12.08.2022

ОДЕСА, 12 СЕРПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Українське Дунайське пароплавство, Міністерство інфраструктури, МЗС та посольство України у Сербії відстояли можливість підприємства працювати на ділянці Дунаю у Сербії та вище по течії.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Одеській області.

У повідомленні підприємства сказано:

Нещодавно УДП отримала першу юридичну перемогу у Сербії.

За апеляційною скаргою компанії знятий незаконний арешт з більш ніж двох десятків суден пароплавства.

Ініціатором позову і арешту (як міри з забезпечення позову) виступила місцева компанія NIS GAZPROM NEFT, яка раніше займалась бункеруванням флоту УДП. Ще до початку російської агресії у пароплавства виникла заборгованість перед постачальником. Але NIS GAZPROM NEFT розглядала цю заборгованість як поточну та не мала жодних претензій щодо її погашення.

Після російського вторгнення компанія звернулася до пароплавства з вимогою погасити заборгованість.

УДП повідомила постачальника, що кошти не можуть бути сплачені в зв'язку з агресією росії та обмежувальними заходами нашого уряду. Адже мажоритарним власником сербської компанії є АО “ГАЗПРОМ НЕФТЬ”та АО “ГАЗПРОМ”, які в свою чергу контролюються країною-агресором.

Кабмін та Нацбанк забороняють проводити будь-які розрахунки з юридичними та фізичними особами, пов’язаними з рф. Верховною Радою ухвалені відповідні зміни у Кримінальний кодекс.

Наприкінці червня одне з суден УДП було затримано у сербському Велико-Градіште. З’ясувалось, NIS GAZPROM NEFT вдалось отримати досудове рішення про накладання арешту на флот УДП. Наша компанія не була про це повідомлена у встановлений сербським законодавством спосіб.

Таким чином, підприємство тимчасово втратило можливість працювати не лише на сербській ділянці, але і вище по Дунаю.

Завдячуючи злагодженим діям юристів пароплавства, Міністерства інфраструктури, МЗС, посольства України у Сербії, арешт флоту був знятий. Компанія знову може працювати на всьому протязі Дунаю.

На жаль, в портах Сербії ще залишаються затриманими два наших судна, розгляд апеляційної скарги по яким триває. Ми вирішуємо це питання. Готуємось до судового розгляду і готуємо зустрічні позови до опонентів на величезні суми.

УДП наполягатиме на тому, що NIS GAZPROM NEFT повинна компенсувати завдані УДП збитки, пов’язані з простоєм флоту.

Одночасно УДП ініціювало розслідування умов закупівлі палива у NIS GAZPROM NEFT за минулого керівництва УДП. Є всі ознаки того, що поставка відбувалась за завищеними цінами. У компанії сподіваються, що правоохоронці оперативно розслідують цю справу і винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

Немає сумнівів, що ініційована росіянами атака на УДП — це частина економічної агресії. Ворог намагався заблокувати нашу роботу, щоб зірвати експортні поставки української агропродукції. Вони просто не очікували, що пароплавство зможе дуже швидко провести передислокацію флоту на Нижній Дунай.

Блокувати флот допомагають колаборанти в Україні – вони розповсюджують фейки та свідомо дискредитують українську сторону, послаблюючи позицію УДП в судах. За попередньою інформацією, з росіянами співпрацює один з екс-керівників УДП. Але, звісно, остаточні висновки за силовими структурами та судом.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:27 02.05.2024
18:35 02.05.2024
17:32 02.05.2024
16:56 02.05.2024
16:44 02.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.899