ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: російський шпигун, який діяв на Одещині, «сів» на 15 років
10:12 / 12.12.2023

ОДЕСА, 12 ГРУДНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За матеріалами Служби безпеки України 15 років тюрми отримав агент рф, який «полював» на військові аеродроми та полігони в Одеській області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один російський агент, який розвідував місця базування та переміщення Сил оборони на Одещині.

Передусім він намагався виявити і передати окупантам точні координати можливих пунктів дислокації військових аеродромів та навчальних центрів ЗСУ на території регіону.

Також він «звертав увагу» на місця найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки українських захисників у різних районах області.

У разі отримання розвідданих загарбники планували використати їх для планування нових та коригування повторних повітряних атак на Одещину, в тому числі із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили російського агента, задокументували злочинні дії і затримали його у серпні 2022 року. Тим самим було зірвано реалізацію ворожих планів з підготовки серії повітряних ударів по стратегічно важливих об’єктах в області.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми.

Як встановило слідство, засудженим є працівник однієї з місцевих лікарень, який мав прокремлівські погляди і періодично оприлюднював їх на сторінках російських Телеграм-каналів.

Таким чином він потрапив у поле зору окупантів, які влітку минулого року дистанційно завербували його через спілкування в популярному месенджері.

Для збору розвідінформації зрадник самостійно об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця базування або маршрути руху українських військ.

Отримані відомості він передавав агресору у вигляді позначення локацій українських об’єктів на електронних картах з детальним описом, зокрема щодо орієнтовної кількості особового складу і техніки Сил оборони.

На підставі зібраних доказів суд визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.908