ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Правоохоронці блокували на Одещині корупційний механізм на держкордоні
11:45 / 23.01.2023

ОДЕСА, 23 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Одеській області правоохоронці затримали працівника управління боротьби з контрабандою Державної міграційної служби, який вимагав неправомірну вигоду з перевізників.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області та в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

В повідомленні поліції сказано:

Правопорушника «взяли на гарячому», після того, як він отримав від перевізника хасидів 700 доларів США за безперешкодний митний та прикордонний контроль при переміщенні іноземців з України.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що співробітник Управління боротьби з контрабандною в Одеської Державної міграційної служби України вимагає з перевізників неправомірну грошову винагороду за не створення штучних перешкод при митному та прикордонному контролі.

Реалізувавши цю інформацію, охоронці правопорядку встановили, що фігурант висловив вимогу водієві, який займається перевозкою хасидів з Умані до Кишинева, про надання неправомірної вигоди у розмірі 150 доларів США за один мікроавтобус з пасажирами за безперешкодне переміщення іноземців через державний кордон України.

Правопорушника затримали на пункті пропуску «Старокозаче-Тудора», коли він отримав від перевізника 700 доларів США.

В ході обшуку за місцем служби та проживання зловмисника правоохоронці вилучили гроші у вигляді національної валюти України та національних валют інших країн, отриманих злочинним шляхом, мобільні телефони, флешносії, інші предмети, які зберегли сліди вчинення злочину.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Зазначимо, що вимагання службовою особою неправомірної вигоди, згідно з санкцією ч. 3 ст. 368 ККУ, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом працівників Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Триває слідство.

***

А в повідомленні облуправління Служби безпеки України сказано:

За даними досудового слідства, керівництво одного з митних постів Одеської митниці та відділу прикордонної служби одного з прикордонних загонів Південного РУ ДПСУ систематично вимагали та отримували гроші від паломників одного із напрямів юдейської течії, які відвідують релігійні місця в Україні.

Схема була доволі простою, але стала актуальною після повномасштабного військового вторгнення рф та закриття повітряного простору України для цивільних перевезень.

Посадовці контрольно-пропускного пункту умисно і безпідставно затягували проходження іноземцями митного та прикордонного контролю під час їх виїзду до Молдови: «ретельно» перевіряли документи, особисті речі, транспортні засоби тощо.

У такий спосіб зловмисники примушували до сплати хабарів, усвідомлюючи що затримка на кордоні призведе до запізнення на літак. Вартість безперешкодного перетину кордону одного транспортного засобу сктановила від 150 до 500 доларів США.

Оперативники спецслужби задокументували декілька епізодів протиправної діяльності.

Співробітники СБУ затримали одного з організаторів схеми – старшого зміни головного державного інспектора Управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Одеської митниці після отримання чергового хабара. У фігуранта виявлено значну суму готівки у різній валюті.

Для отримання доказів протиправної діяльності правоохоронці провели ряд обшуків в службових приміщеннях митного посту та відділу прикордонної служби, а також за місцями проживання фігурантів провадження.

Наразі вирішується питання щодо затримання інших фігурантів за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та подальше повідомлення про підозри за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх учасників корупційної схеми.

Заходи із викриття корупційного механізму проводили СБУ в Одеській області спільно з підрозділами внутрішньої безпеки ДМСУ та ДПСУ, слідчими обласного ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
15:48 29.03.2024
15:13 29.03.2024
14:59 29.03.2024
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.891