ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА провел брифинг по вакцинации населения от COVID-19
11:36 / 25.07.2021
Здравоохранение

ОДЕССА, 25 ИЮЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий и директор Департамента здравоохранения ОГА Наталья Одарий-Захарьева провели брифинг по вопросам вакцинации населения от COVID-19.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

На брифінгу для представників засобів масової інформації голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький повідомив, що у липні 2021 року Україна вже отримала 2 млн доз вакцини Moderna від уряду США через глобальний фонд COVAX, а також за державний кошт – 228 700 доз Pfizer-BioNTech (Comirnaty) та 0,5 млн доз СoronaVac (SinoVac-BioTech). До кінця місяця, очікують надходження ще понад 5 млн доз вакцин, а саме 4,5 млн доз СoronaVac (SinoVac-BioTech) та 771 300 доз Comirnaty/Pfizer-BioNTech, закуплених за державний кошт. До кінця 2021 р. до України буде поставлено 47 млн доз вакцин від COVID-19. З них 8 млн доз в межах глобальної ініціативи COVAX, решта (39 млн доз) – за державний кошт.

«Наразі розпочався 5 етап вакцинації населення. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби. Кожен може обрати найближчий пункт щеплення чи Центр масової вакцинації, щоб щепитися та захистити себе від COVID-19», – наголосив Сергій Гриневецький.

Потужність вакцинальної кампанії зростає та постійно є нові надходження до обласного складу. До Одеської області вже надійшла вакцина Модерна (виробництво Іспанія) у кількості 21 450 доз. Вакцина з цієї поставки призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів. Також її використовуватимуть для ЦВН (центрів вакцинації населення)

Термін для ревакцинації – 28 днів. Вона схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Ефективність вакцини становить 94,1%

Moderna – це мРНК-вакцина, так само як і вакцина Pfizer, тобто вона не містить самого вірусу, вона містить частину інформації про збудник вірусу. Всі інші вакцини, які є в Україні (АстраЗенека, Короновак) містять частину вірусу (аденовірус та інактиоваваний). Цим вони відрізняються.

«Треба розуміти, що Moderna і Pfizer – це однакові вакцини за технологіє виробництва, тому довіра населення не повинна бути нижчою до даної вакцини», – пояснила присутнім директорка Департвменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар’єва.

Згідно розпорядження офісу Президента низка Центрів Вакцинації Населення працюватимуть щодня як у місті, так і у області. Зокрема в Одесі щодня працюватимуть 3-и центри на базі полікліники 20, 10 та 1.

В області – працюватимуть щодня 11 ЦВН – в усіх районних центрах (Роздільна, Білгород-Дністровський, Болград, Подільськ, Ізмаїл та Березівка), а також у містах Одеського району: Авангард, Овідіопіль, Чорноморськ, смт. Таїрове та с. Троїцьке).


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:04 24.04.2024
17:13 24.04.2024
16:29 24.04.2024
15:18 24.04.2024
14:33 24.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.180