ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Досягнення SHABO викликали інтерес у наукових колах Європи
18:50 / 30.03.2023
Бізнес

ОДЕСА, 30 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – СЕО виноробного підприємства Георгій Іукурідзе розповів про успіхи SHABO на одній з найпрестижніших міжнародних виставок ProWein-2023.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Георгія Іукурідзе.

В повідомленні Георгія Іукурідзе сказано:

Радію тому, бо ця зацікавленість українськими винами кардинально відрізняється від тієї поверхневої, яку ми зустрічали під час перших наших років участі на ProWein. Якщо у 2012 просили показати на карті, де знаходиться наша країна, то зараз — гості приходять з чітким підготовленим бріфом на декілька годин розмови. Тобто виноробство нашої країни розглядають, як успішний кейс, приклади якого хочеться розкладати на складові, записувати у наукові роботи, складати історії тощо.

Для нас такі моменти вкрай важливі, бо виноробство — це завжди й про науку. Адже з самого заснування компанії ми обрали комплексний підхід. Вже не перший десяток років співпрацюємо з міжнародними експертами SARL Derenoncourt та Institut Oenologique De Champagne. Ще на початку 2000-х зробили аналіз ґрунтів теруару зі спеціалістами інституту виноградарства та виноробства імені В. Є. Таїрова. Тоді ж створили карту відповідних мікроділянок, а згідно з усією отриманою інформацією реалізували підбір виноградників. Все це своєю чергою призвело до створення такої бази, яка нам була потрібна, аби робити якісні та особливі вина. Цей фундамент дозволив нам здійснити історичну подію та першими в Україні отримати для продукції статус Контрольованих найменувань за походженням. Успішно вести проривний науковий проєкт щодо отримання правової охорони географічного зазначення (PGI) – АША-AБАГ (ACHA-ABAG) та правової охорони зазначення походження (PDO) — ШАБАГ (CHABAG), відповідно давнім історичним назвам цього регіону.

Увесь цей копіткий підхід до дрібниць й допомагаю нам створювати Великі вина. І що саме “так це працює” — ви також знаєте.

Ми завжди були відкриті, щоб ділитись цим досвідом з усіма нашими національними колегами, але й за честь стати до переліку тих, ким цікавиться наукова світова спільнота.

Щодо наших діалогів на ProWein 2023 про співпрацю та винний експорт — найбільше свою зацікавленість проявили контрагенти з Ісландії, Нідерландів, Бельгії, Німеччини, США. Найголовніший крок пройшли — якістю продукції про себе заявили та точно запам'яталися. Але, щоб розширити присутність на світових полицях вин з України — потрібно дуже багато. Та у цьому напрямку нашу команду не спинити.

Великий ажіотаж до вин України підтвердили й наші колеги з національного стенда Wines of Ukraine, де було представлено 11 виноробень. Команда щирих та професіональних амбасадорів вина нашої країни провела величезну роботу та реалізували дійсно історичний момент. Для мене, це здійснення ще однієї давньої мрії, яку маю з перших своїх міжнародних виставок — щоб наша Україна була з масштабним спільним національним стендом. І нарешті, це сталось, і саме на ProWein 2023!

Україна продовжує закарбовувати важливі сторінки свого виноробства в площині всього світу. І те, що цю історію пишуть сильні винороби всієї України — це факт.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
12:06 23.04.2024
11:42 23.04.2024
11:41 23.04.2024
11:31 23.04.2024
10:01 23.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.902