ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Влада продовжує завдавати шкоди моральному здоров'ю суспільства.
25.05.2011 / Газета: Український Південь / № 17(908) / Тираж: 3000

ЗАЯВА ХХ Всеукраїнських зборів (з'їзду) НРУ щодо неприпустимості втручання державної влади в релігійне життя, надання переваг одній з релігійних конфесій та дискримінації інших

У більшості держав Церкви і релігійні організації відокремлені від них. Це означає, що вони існують паралельно, поважаючи одна одну і не втручаючись у життя одна одної. У тоталітарних та авторитарних режимах Церква є одним з інструментів влади. Так було у царській Росії, так було в більшовицькій імперії, де знищили більшість священиків, а з податливої решти створили керовану спецслужбами церковну структуру — РПЦ. Таку ж модель співіснування Церкви та держави в незалежній Україні хоче запровадити антиукраїнська влада. Не дивно, що нинішня, тимчасова, прокремлівська влада намагається вивищити над іншими християнськими конфесіями саме РПЦ, а точніше її філію в Україні — УПЦ(МП). Оскільки в Україні є більше парафій РПЦ, ніж у всій Російській Федерації, то й не дивно, що московські церковні чиновники не хочуть втрачати такий «ласий шматок». На догоду російській Церкві держава заплющує очі на захоплення її бойовиками церковних парафій інших конфесій, проводить пряме фінансування УПЦ МП з місцевих бюджетів, допускає інші порушення законодавства з метою створення для неї кращих умов. Доходить до абсурду: київські цвинтарі відмовляються від послуг усіх конфесій, крім української філії РПЦ. Це — ганьба для держави, яка декларує європейську систему цінностей. Народний Рух заявляє про неприпустимість подібної, догідливої великодержавному російському шовінізмові, політики. Влада мусить зрозуміти, що українці мають право звертатися до Бога рідною мовою і у своїй, а не московській, церкві. Дискредитована в очах нації і світу, влада своїми безглуздими незграбними діями не лише завдає непоправної шкоди українській духовності, моральному здоров'ю суспільства, а й забиває додатковий цвях у власну домовину. Слава Україні!

Автор: Прийнято ХХ з'їздом Народного Руху України 14 травня 2011 року

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011