ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Всё страньше и страньше»
20.10.2011 / Газета: Гривна / № 43 / Тираж: 60000

Эти слова Алисы из Страны чудес можно отнести и к «Странной истории на переходе» (см. «Гривну» № 38 от 15 сентября этого года). Её участником стал стоявший на пешеходном переходе на улице 40 лет Октября в Херсоне автомобиль «Таврия» с разбитым лобовым стеклом, «который никого не сбивал». «Страньше» относится и к вопросу «Что скрывает ГАИ на переходе?» (см. «Гривну» № 39 от 22 сентября 2011 года). На него отвечала обратившаяся в «Гривну» очевидица происшествия, однозначно заявившая, что этот автомобиль на пешеходном переходе сбил женщину, которую забрала «скорая помощь».

И вот наконец-то «Гривна» получила из УГАИ области официальный ответ на запрос, адресованный начальнику УМВД генерал-майору милиции Валерию Литвину. Интересный момент: в запросе было указано, что он сделан на основании Закона «О доступе к публичной информации». Ответ УГАИ датирован 23 октября, то есть зарегистрирован без трёх дней через месяц после даты поступления в УМВД.

Не будем заострять внимание на том, что ответ готовили более 5 и даже 20 предусмотренных законом рабочих дней. Просто приведём его целиком с соблюдением оригинальных орфографии и пунктуации:

«Ваш запит, від 26.09.2011 щодо обставин автопригоди, яка мала місце 12 вересня 2011 року в обласному центрі за дорученням керівництва УМВС України в Херсонській області уважно розглянуто працівниками управління ДАІ області.

Ознайомившись із змістом статей газети “Гривна” №№ 38, 39 та наявними материалами події встановлено, що 12 вересня поточного року на вулиці 40 років Жовтня дійсно працівниками відділу ДАІ м. Херсона підпорядкованого УДАІ УМВС зафіксовано автопригоду за участю автомобіля ЗАЗ та пішохода. При з’ясуванні зазначеними працівника-ми ДАІ обставин доставляння до лікарняного закладу пішохода та наявних пошкоджень лобового скла транспортного засобу інформація про дорожньо-транспортну пригоду не знайшла свого підтвердження.

Жінка-пішохід особисто надала пояснення про отримання тілесних ушкоджень з особистої необережності піднімаючись по сходах під час руху парковою зоною незадовго до пригоди на пішохідному переході.

Водій автомобіля ЗАЗ зазнав, що між жінкою та автомобілем було контактування, але тілесних ушкоджень унаслідок цього пішохід не отримала та транспортній засіб не пошкоджено.

Приймаючи до уваги наявні ознаки порушення правил проїзду пішохідних переходів з боку водія, останнього притягнуто до адміністративної відповідальності.

Додатково інформуємо, що порядок обліку дорожньо-транспортніх пригод визначено постановою Кабінету міністрів України від 30 червня 2005 року № 538 відповідно до якого працівники Державтоінспекції проводять звіряння з лікувальними закладами. Так, поточного року встановлено додатково 30 громадян, які отримали тілесні ушкодження внаслідок ДТП.

Всі зазначені випадки взяті на облік та за кожним фактом проведені перевірки передбачені Кримінально-процесуальним кодексом України та нормативними актами МВС України.

Повнота обліку автопригод знаходиться на особливому контролі у керівництва Державтоінспекції та УМВС України.

З повагою начальник С. М. Карпенко (подписано неуказанным заместителем начальника. – Прим. К. Г.)».

Несмотря на буквально проваленное внутрь лобовое стекло транспортного средства, которое «не повреждено», в очередной раз не будем подвергать ни малейшему сомнению информацию, сообщённую УГАИ редакции. Однако надеемся, что этот ответ по достоинству оценят курирующие ГАИ руководители УМВД в области.

Автор: Кирилл ГОРЕЛОВ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012