ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Терор під «вибори»
21.03.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 12(22490) / Тираж: 8525

Ми ще не встигли оговтатися від трагедії 2 березня, коли після нічного ракетного удару загинуло 12 одеситів, з-поміж яких п’ятеро дітей, як у ніч на 15 березня росія завдала чергового, атакувавши Одесу двома балістичними ракетами «Іскандер-М» з тимчасово окупованого Криму.

Після першого влучання спалахнула пожежа, тож на місце одразу прибули рятувальники і «швидка допомога». У цей момент ворог ударив по цьому ж місцю повторно. Серед загиблих і постраждалих — працівники рятувальної служби і медики, які примчали на порятунок людей. Унаслідок атаки загинула 21 особа, понад 70 отримали травми.

Серед загиблих — рятувальники ДСНС Денис Колесніков і Віталій Алимов, фельдшер Сергій Ротару, колишній заступник мера Одеси Сергій Тетюхін і командир штурмового полку «Цунамі» Олександр Гостіщев.

Зруйновано триповерхову рекреаційну будівлю, чотири приватні оселі знищено вщент, понад 60 — пошкоджено. Сама ворожа атака тривала менше 20 хвилин, але наробила багато біди.

Приватний будинок родини Слізовських — за 100 метрів від місця трагедії. Під час прильоту голова сім’ї був у лікарні, його дружина — вдома, а донька Марія — на подвір’ї. Розбомбило кухню, вибило вікна, впала стеля.

— Ми всі живемо в реаліях «російської рулетки». Прилетить сюди чи в інший район міста... Люди приїхали з Маріуполя — загинули в Одесі... Куди прилетить сьогодні? На селище Котовського чи в інше місце? Люди не загинули на війні — то бомба влучила у їхню квартиру... Ми сьогодні вижили, а що буде завтра — не знаємо, — каже Марія. — Сестра живе у росії. І коли я їй усе розповідаю, вона мені відповідає: «А вам це по телевізору показують?».

У вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким тих, хто постраждав від ракетного удару:

— Вдячний кожному, хто підтримує людей і рятує життя. Дякую всім полі-ціянтам і працівникам ДСНС, медикам і волонтерам, комунальним службам. Сили оборони обов’язково зроблять усе, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію.

16 березня в Одесі знову приспущені прапори — жалоба за загиблими.

А наступної ночі, 17 березня, вороги вкотре атакували нашу область. Атака тривала близько трьох годин, над регіоном збили 13 безпілотників.

Речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні розповіла:

— Ворог не припиняє терору. Очевидним було те, що дрони, випущені з території тимчасово окупованого Криму, адресовані Одещині. Ворог спрямовував «шахеди» хвилями, вони заходили з акваторії Чорного моря, маневрували вже традиційно над житловими будинками, їх було чутно фактично в кожному куточку міста — і в центрі, і в спальних мікрорайонах. Під загрозою були промислові райони. Маневри тривали досить довго. Дрони заходили складними маршрутами. Після появи з акваторії Чорного моря маневрували в північній частині Одещини, потім поверталися до обласного центру. Один «шахед» вдалося знищити на підльоті, решта 13 — безпосередньо в небі над Одещиною. В результаті атаки в Одеському районі пошкоджені два агропромислових підприємства. На щастя, обі-йшлося без жертв, оскільки будівлі були законсервовані, підприємства не працювали.

Ворог посилив терор Одещини саме напередодні так званих «виборів» так званого «президента росії», які, так би мовити, «відбулися».

Як повідомили вчора у міськраді, станом на 20 березня на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я перебувають 20 осіб, які постраждали внаслідок ракетних атак 15 березня.

З них двоє у вкрай важкому стані, 12 — у важкому та шестеро — у стані середньої важкості.

Лікарі спостерігають позитивну динаміку у лікуванні па-цієнтів. Всі п’ятеро пацієнтів, які перебували в реанімаційних відділеннях (двоє — в опіковій реанімації та троє — у загаль-ній), переведені на продовження лікування до профільних відділень.

Восьмеро потерпілих уже виписані із медзакладів на амбулаторне лікування.

Бажаємо всім якнайшвидшого одужання!

Світлини із сайта ДСНС України в Одеській області.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012