ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Гімнастика для дітей і фітнес для дорослих
23.07.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 55-56(22378-22379) / Тираж: 8525

У червні в Бородінській громаді для дітей розпочалися заняття з гімнастики та акробатики. Юних спортсменів тренує переселенка Лідія Чевичалова, кандидатка в майстри спорту з повітряної гімнастики, повідомляє Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» в Одеській області.

— Це була ініціатива Івана Кюссе, бородінського селищного голови. Він дізнався, що в громаду приїхала родина переселенців, де дружина є тренеркою з гімнастики, й одразу ви-рішив запропонувати їй роботу. Причому наполягав, щоб заняття розпочати вже з 1 червня. У сільській місцевості дуже складно знайти фахівця такого рівня у спортивній, хореографічній або вокальній сферах, тому гріх було не скористатися таким шансом. Для занять облаштували спортивний зал. Тренерка підбирає програму відповідно до наявних засобів та снарядів. Проводяться вправи і на свіжому повітрі, у парку, — розповіла Лілія Сорокіна, начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Бородінської селищної ради.

До війни Лідія Чевичалова разом із чоловіком жили в Одесі. З дитинства дівчина займалася спортом й у дорослому житті поєднала захоплення з роботою. Вона стала тренеркою з повітряної гімнастики, її підопічні перемагали у змаганнях різних рівнів. Через повномасштабне вторгнення родині довелося перебратися до чоловікових батьків у Бородінську громаду.

— Після переїзду почала шукати для себе роботу. Звернулася до селищної ради, і мені запропонували вести гурток з гімнастики та акробатики. Зрозуміло, що про заняття з повітряної гімнастики для дітей поки що не йдеться. Але базові елементи вони таки зможуть вивчити, засвоїти. Бо якщо ти хочеш тренуватися і відпрацьовувати рухи, то й того, що ми опановуємо, досить, — зауважує пані Лідія.

На заняття, а вони безкоштовні, приймають дітей від 7 років. Як зазначає тренерка, серед хлопців і дівчат уже проявляються ті, хто має потенціал та хист до цих видів спорту.

А ще Лідія організувала заняття з фітнесу для дорослих. Під час війни у людей накопичується стрес, а спортивні вправи позитивно впливають на психологічний стан, тож серед мешканок громади тренування популярні, користуються попитом.

У відділі соціального захисту Бородінської селищної ради повідомили, що наразі у громаді знайшли прихисток 476 переселенців, з яких 244 дитини.

Автор: Оксана СТЕЛЬМАХ

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013