ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




З вірою у нашу перемогу
23.07.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 55-56(22378-22379) / Тираж: 8525

19 липня могло б бути гарне свято, адже «Чорноморським новинам» сповнилося 105 років. Найстаріша газета в Україні, яка, попри всі перепони і труднощі, приходила й продовжує приходити до своїх читачів у друкованому вигляді.

Поважна ювілейна дата. Тож і свято мало б бути поважним. Але всі плани перекреслив триклятий ворог, який присунув на нашу землю сіяти страх і смерть. От і цієї ночі біснувався, сипав на голови українців, зокрема й на наш край, ракети, випалюючи житла людей, школи, університети, лікарні, будинки культури…

Про те, що москва і вся рассєюшка не є нам ні братами, ні навіть друзями, «Чорноморські новини» писали ще на зорі Незалежності України й упродовж усіх років нашої відновленої державності. Гортаючи підшивки «Чорноморки» за останні три десятиліття, кожен охочий може пересвідчитися, що наша газета системно, аргументовано, послідовно й наполегливо наголошувала на тому, що нам треба вирватися із пут московської облуди, з її політичних, економічних і духовних тенет і розвивати стосунки з цивілізованим світом — європейською та євроатлантичною спільнотами. На жаль, на Одещині донедавна переважали ті, хто був протилежної думки. От і дочекалися «братського» захисту.

Ми ж, колектив «Чорноморських новин», не з чужих слів знаємо, як і нашу область готували до торжества «русского міра». У не такому вже й далекому 2010-у тодішня влада називала нас «бандерівцями», «націоналістами» (знайома риторика, чи не так?) і робила все мислиме й немислиме, аби «ЧН» зникли з інформаційного простору Одещини. Але ми не збиралися здаватися і завдяки підтримці читачів вистояли й продовжуємо фіксувати на газетних шпальтах історію нашого українського краю. А от оті «строітєлі русского міра» позчезли з нашого простору, і кара за їхні діяння їх неодмінно настигне. Прикро лише, що за політичну сліпоту і пієтет до кремлівських стін частини наших співвітчизників увесь наш народ платить нині таку страшну ціну.

Отож, нинішнє наше свято — зі сльозами на очах і з болем у серці. Але й з вірою і впевненістю: Україна неодмінно переможе і постане з попелу прекрасним птахом-Феніксом. На диво всьому світові, на славу майбутніх поколінь, на пошанування пам’яті тих, хто у різні віки здобував Незалежність, і тих, хто нині віддає життя за нас з вами, за нашу державу.

Слава Україні!

Смерть ворогам!

Передплачуйте і читайте «Чорноморські новини»!

Колектив «ЧН»

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014