ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одесі з'явилася скульптура #Лелеченьки
17:28 / 15.10.2021

15 жовтня в Одесі в дендропарку Перемоги відбулося відкриття скульптури #Лелеченьки – колаборації ДТЕК Одеські електричні мережі та сучасного українського художника Леся Панчишина. Місце для скульптури було виділено за підтримки Одеської міської ради. Скульптура – частина еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки. Його місія – привернути увагу до необхідності захисту птахів і популяризувати цілі сталого розвитку Глобального договору ООН в українському суспільстві в цілому.

Скульптуру #Лелеченьки встановили в дендропарку Перемоги, біля центрального мосту. Вона символізує не тільки проєкт компанії по захисту птахів, а й звертається до образу лелеки – важливого для українців символу родини і благополуччя.

Скульптура виконана у стилі contemporary art*. Її автор – молодий український художник і скульптор Лесь Панчишин. Всю інформацію про проєкт, програму орнітологічної безпеки компанії, скульптуру та митця можна дізнатися, перейшовши за QR-кодом, вказаним на табличці біля скульптури.

На відкритті скульптури генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко підкреслив, що компанія ДТЕК трансформує бізнес відповідно до Нової стратегії 2030 заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес в досягненні цілей сталого розвитку Глобального договору ООН.

«У 2020 році ДТЕК Одеські електромережі долучився до програми орнітологічної безпеки. Ми розпочали встановлювати платформи для гнізд лелек та птахозахисні пристрої на електролінії. За минулий рік ми встановили 26 платформ. За підрахунками екологів це дозволило захистити від загибелі близько 150 лелек. Такі результати надихнули нас масштабувати наші зусилля, – розповідає генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко. – У 2021 році наша компанія встановлює 60 платформ для гнізд лелек в рамках еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки. Плануємо і надалі підтримувати цю ініціативу, адже ДТЕК Одеські електромережі – сучасний бізнес, який орієнтується у своїй діяльності не тільки на досягнення бізнес-цілей, а й робить внесок у збереження довкілля і живої природи заради майбутнього нашої країни».

Наймасштабніший в Україні еколого-просвітницький проєкт #Лелеченьки, в рамках якого встановлено скульптуру, включає кілька етапів. Перш за все – це встановлення найбільшої в Україні кількості захисних платформ для гнізд лелек протягом одного місяця, еколого-просвітницький проєкт для дітей, медіа-проєкт та безпосередньо створення арт-об'єктів – скульптур #Лелеченьки і їх встановлення у Києві та Одесі.

«Сьогодні в Одесі встановили другу скульптуру #Лелеченьки. Тиждень тому аналогічний арт-об’єкт ми відкрили у Києві на ВДНГ. Тепер ці дві області пов’язують між собою і наймасштабніший проєкт в Україні із захисту лелек компанії ДТЕК Мережі, і витвори мистецтва, присвячені цьому проєкту, – коментує автор скульптури Лесь Панчишин. – Завдяки мистецтву людство знає свою історію. Я радий, що в колаборації з бізнесом ДТЕК я отримав можливість написати свою сторінку для історії і звернути увагу людей на важливість сталого розвитку. Який світ дістанеться нашим дітям – залежить від кожного з нас».

Встановлення ДТЕК Одеські електромережі захисних платформ для гнізд лелек відповідає цілі сталого розвитку Глобального договору ООН №15 – збереження біорізноманіття. У Одеській області їх встановлювали співробітники підприємства, лідери думок і клієнти компанії. Таким чином, учасники проєкту подбали про запобігання загибелі птахів і аварій через сповзання гнізд на електролінії.

Під час еколого-просвітницького проєкту дванадцять юних екологів Одеси влітку разом із енергетиками та екологами ДТЕК Одеські електромережі спостерігали за лелеками. На підставі своїх досліджень діти підготували відеоролики, які були опубліковані в соціальних мережах. Освітній проєкт для дітей – крок компанії до формування нової культури мислення і розуміння сталого розвитку у молодого покоління українців.

Довідково:

* Сontemporary art – сучасне мистецтво, що походить від модернізму. Включає в себе більший спектр технік, обумовлений як розвитком технологій, так і пізнанням людиною власного тіла і свого місця в світі.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Оператори системи розподілу обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.
Перформативна вистава «Ось Таке Мистецтво»
У період війни, коли багато людей втратили свої сталі засоби існування, вистава «Ось Таке Мистецтво» дала простір надії на новий початок. Вистава відбулася в Одесі 22 березня 2024 року.
Віктору Васильовичу Сердюку — ректору університету (1975-1987) 17 березня виповнилося 90 років
«У роки ректорства Віктора Васильовича Сердюка Університет отримав статус провідного вишу України у науково-дослідній роботі. Щорічний прибуток від наукової діяльності госпдоговірної тематики становив понад 14 мільйонів карбованців. Це дозволило збудувати корпус гуманітарних факультетів, два гуртожитки, провести капітальний ремонт Наукової Бібліотеки. — вiдзначив ректор В. Труба.
Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря
Шоста Велика Одеська Бібліоніч надихала любити, читати, творити, радіти талантам і донатити
Вже шостий рік поспіль чимало одеситів 14 лютого відмічають в Одеській національній науковій бібліотеці як подвійне свято: День святого Валентина і Міжнародний День книгодарування, бо добре знаються на тому, як книга, слово і кохання доповнюють і наповнюють одне одного.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013