ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ВЛАДА, КАНДИДАТИ ТА ВИБОРЦІ МАЮТЬ ДОКЛАСТИ ВСІХ ЗУСИЛЬ ДЛЯ БЕЗПЕЧНОГО ПРОВЕДЕННЯ ГОЛОСУВАННЯ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ
14:30 / 19.10.2020
Политика

Пандемія коронавірусу втрутилася не тільки в економічні, а й політичні процеси по всьому світу. Зростаючі випадки захворювання весь рік ставлять під загрозу виборчі кампанії на різних рівнях і в різних країнах. Крім того, аналіз епідеміологічної ситуації після виборів, що відбулися, показує її погіршення. Вірус дійсно стає значущим фактором, що впливає на політичний процес.

І ось, вже менш ніж тиждень залишається до виборів в Україні, а пройдуть вони, на жаль, в умовах різкого збільшення випадків захворювання COVID-19. З огляду на ситуацію, що склалася, держава має докласти всіх зусиль для організації голосування таким чином, щоб не спровокувати черговий спалах захворювання. 14 вересня Кабінет Міністрів затвердив протиепідемічні умови, при яких в Україні пройдуть місцеві вибори.

Але одна справа — передбачити, а інше — виконати. Крім того, держава не поспішає забезпечувати виборчкоми усіма необхідними засобами захисту в умовах пандемії. Кажуть, що на це потрібно мінімум 200 млн. грн, а грошей, як завжди, немає.

Сьогодні всі політичні партії — учасники виборчого процесу — мають також взяти відповідальність на себе. Це і буде показником свідомості, барометром політичної культури і надійності. Необхідно забезпечити нормальний, безпечний процес проведення виборів.

Як бачимо, COVID завдає удар по всіх напрямках. Перш за все, це простежується в тому, як кардинально змінився формат виборчої кампанії — менше зустрічей, концертів, зборів, більше — відеороликів в інтернет-ресурсах, зовнішньої реклами.

Вірусна демократія диктує нові правила. В день проведення голосування на виборчих дільницях обов'язково повинні бути неформально дотримані найнеобхідніші правила безпеки: вимірювання температури, наявність масок, поділ потоку людей на входах і виходах, розмітки для дотримання дистанції, антисептики і урни для утилізації використаних масок і рукавичок, дезінфекція дверних ручок, поручнів і сидінь та ін. І, звичайно, краще використовувати свої ручки і не брати на ділянки дітей. А головне не забувати, що життя після виборів триває!

Сергій Гриневецький


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
13:24 28.03.2024
12:05 28.03.2024
11:59 28.03.2024
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.019