ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Конкурс «Книголюб-2023»: відлік пішов
13:12 / 02.05.2023
Конкурс «Книголюб-2023»: відлік пішов

12-й рік марафону читацьких відгуків – новий екзамен на стійкість та витривалість, і зараз, коли Південь України, як і вся країна, під загрозою ракетних ударів російських загарбників та близько 500 бібліотек зазнали руйнувань, саме час посилити рух вперед і запитати себе, що може зробити кожен з нас на своєму місці, зауважила Ірина Бірюкова, голова оргкомітету конкурсу, генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України на відкритті конкурсу «Книголюб-2023».

І сьогодні ми дбаємо не лише про унікальну будівлю та наших читачів – ми дбаємо про насправді тонші сфери життя людини, про дещо цінніше, ніж те, що можна торкнути рукою. Це – інтелект, душа, духовність. Книга є нашою зброєю і наснагою, процитую думку наших колег з юнацької бібліотеки. Ми живемо, ми боремося, і нам є чим стимулювати наших читачів, і, переконана, шо без бібліотек не буде здорового прогресивного суспільства, адже дім – не лише стіни і стеля, це й книги, наголосила очільниця однієї з найбільших публічних книгозбірень країни.

Ірина Бірюкова запросила до організації заходів конкурсу, який триватиме пів року, усю бібліотечну спільноту Одеси та регіону. Благо, що більшість керівників бібліотечних установ були присутні на урочистому відкритті «Книголюба-2023» і дієво підтримують його.

Генеральний директор ОННБ також подякувала постійним співорганізаторам проєкту за те, що не дають зневіритися, підтримують щорічно грошовими преміями і подарунками. Вона нагадала, як минулоріч, у часи непевності, на початку повномасштабного вторгнення РФ, саме ротарієць Віктор Денісов ініціював проведення конкурсу читацьких відгуків. «Книголюб», нагадаємо, це — партнерський проєкт ОННБ та очолюваної В. Денісовим громадської організації «Ротарі клуб «Одеса-Рішельє».

Присутній на урочистостях Сергій Степаненко, ректор Одеського державного екологічного університету, доктор фізико-математичних наук, професор, голова Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону, зосередив увагу присутніх на проблемі «кліпового мислення» у молоді, яке культивується сучасними соціальними мережами і не передбачає народження власної думки. Він побажав, щоб широка річка читачів до бібліотек не міліла, адже виші і книгозбірні поєднує нерозривний зв'язок та ідея постійного навчання, розвитку мислення.

В’ячеслав Воронков, чартерний Президент «Ротарі клубу «Одеса Рішельє», заслужений журналіст України, розказав про відвідування роботизованих бібліотек за кордоном та обіцяв постійну підтримку всіх проєктів, пов’язаних з книгою.

Свідченням того, що колектив Одеської національної наукової бібліотеки активно працює заради спільної перемоги, втілюючи в життя безліч просвітницьких проєктів, є те, що генеральний директор книгозбірні Ірина Бірюкова стала лауреатом рейтингу «100 жінок Одещини, які наближають перемогу». Повідомлення про це та вручення відзнаки на відкритті «Книголюбу-2023» стало для неї сюрпризом.

Майя Дімерлі, поетеса, керівник офісу в Одесі Мережі креативних міст ЮНЕСКО «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО», з притаманним їй гумором та оптимізмом звернулася до майбутніх учасників конкурсу читацьких рецензій. Вона просила тих, хто буде писати, робити це чесно, відверто та пристрасно про ту книгу, яка насправді вразила, пам’ятаючи, що відтак вони стають впливовими людьми, адже матимуть можливість вплинути на читацький вибір багатьох. Майя впевнена, що любов до читання рятує життя та впливає на якість майбутнього, яке ми обираємо подумки вже сьогодні.

Детальніше про конкурс (умови, новини, оголошення тощо) на odnb.odessa.ua та в спільноті «Книголюб» facebook.com/groups/bookfan


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:19 25.04.2024
17:11 25.04.2024
16:41 25.04.2024
15:44 25.04.2024
14:34 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.020