ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Виступ Сергія Гриневецького на засіданні оперативного штабу Одеської військової адміністрації
12:08 / 27.02.2022

Доброго ранку шановні одесити і мешканці Одеської області! Сьогодні на календарі 27 лютого 2022 року. Розпочинаємо чергове засідання оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації.

Четверту добу на території Україні триває війна з Російською Федерацією. І так сталось що саме сьогодні, 27 лютого, виповнюється 90 років з дня утворення Одеської області! Тому, недивячись, на складні обставини вітаю вас шановні земляки з днем народження нашої Одещини.

На цей час Збройні сили, прикордонники, Національна гвардія, Нацполіція, разом з силами Територіальної оборони продовжують боронити нашу рідну землю!

Хочу поінформувати Вас, що вчора я двічі мав розмову з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр –міністром Денисом Шмигалем. Ми обговорили важливі питання забезпечення життєдіяльності та оброни регіону.

Також я провів нараду з керівництвом Одеського припортового заводу як об’єкту з підвищеною техногенною небезпекою. Заслухавши доповідь директора підприємства дав термінові доручення забезпечити Одеський припортовий завод усім необхідним для посилення захисту об’єкту, аби зміцнити рівень готовності підприємства до надзвичайної ситуації в умовах військових дій.

На території міста і області продовжують діяти диверсійно-розвідувальні групи. У місті Роздільна Одеської області спільна група прикордонників, нацполіції та представників тероборони виявила диверсійно-розвідувальну групу: затримано одного з диверсантів, особа якого встановлюється. Пошук решти диверсантів триває. В мікроавтобусі виявлено зброю (в тому числі автомати та гранатомети), боєприпаси, міни та вибухівку.

В Одесі під час затримки однієї з диверсійно-розвідувальних груп поранено начальника регіонального управління сил територіальної оброни «Південь» ЗСУ Станіслава Ярмолу, який зараз знаходить у важкому стані.

Військово-Морські Сили зірвали висадку морського десанту в Чорноморській оперативній зоні.

Вчора в суботу, 26 лютого, під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний російські військові кораблі захопили та утримують українське рятувальне судно «Сапфір». Зв’язок з судном втрачено. Дії військових кораблів Росії є прямим порушенням норм» Міжнародного морського права та міжнародних конвенцій безпеки мореплавства. Адже судно «Сапфір» було відправлено до острова Зміїний з гуманітарною місією забрати вцілілих воїнів Збройних сил України та можливо загиблих.

Впродовж минулого дня і ночі військові продовжували фіксувати прольоти дронів вздовж кордонів Одеської області, як зі сторони Придністровської Республіки, та в різних районах узбережжя Чорного моря.

За попередньою інформацією Головного управління ДСНС в Болградському районі, за межами міста Арциз, сьогодні 27 лютого о 06:37 було здійснено ракетний обстріл локаційної частини А-1913. Системою Протиповітряної оброни знищено одну з чотирьох ракет. Три ракети влучили в будівлю їдальні. Загиблих та постраждалих немає.

В місті та області продовжується виконання планових заходів мобілізаційного розгортання, зокрема формування територіальної оборони та корпусу резерву. В усіх районах триває розгортання блокпостів та посилено роботу правоохоронців.

В регіоні стале енерго- та водозабезпечення, безперебійно функціонують торговельні мережі, стабільне постачання продовольства першої необхідності.

Одеська обласна військова адміністрація цілодобово контролює ситуацію. Тож вкотре звертаюсь до Вас, шановні земляки, з проханням бути обережними та стриманими, не панікуйте і зберігайте спокій!


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
16:25 28.03.2024
16:14 28.03.2024
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024
13:24 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.021