Прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА про тенденції дня голосування на виборах Верховної Ради в Одеській області

В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА ПЕРША ПРОГРАМА ДЛЯ МОЛОДІ «SDG-АМБАСАДОРИ» НА ПІДТРИМКУ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ
26.04.2019 в 15:50

22 квітня 2019 р. CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», запустила лідерську програму для молоді «SDG-Амбасадори» на підтримку 17 Цілей сталого розвитку (SDGs) і провела І стратегічну сесію з молодими людьми.

«SDG-Амбасадори» — це перша в Україні програма, в рамках якої кожен/на учасник/ця обирає свою Ціль сталого розвитку (Sustainable Development Goals — SDGs), популяризує обрану Ціль і реалізує локальний та глобальний проекти на підтримку обраної Цілі. Програма, що триває з 22 квітня до 20 грудня 2019 року, включатиме також навчання SDG Амбасадорів та виїзди в регіони України задля популяризації Цілей сталого розвитку. Для участі у програмі було отримано 55 заявок від активної молоді з різних міст України і відібрано 17 учасників.

МАРИНА САПРИКІНА, керівниця Центру «Розвиток КСВ», ініціаторка Програми, зазначає: «Сучасне покоління є першим, яке усвідомлює екологічні та соціальні виклики сьогодення, і першим, хто може з цим боротися. Тому ми формуємо спільноту відповідальних лідерів, які реальними справами покажуть, що кожен з нас може робити вже зараз».

У свою чергу ДАНИЛО ЛАВРЕНОВ, директор департаменту комунікацій Державного підприємства «НАЕК «Енергоатом», ще раз наголосив на сучасних викликах: «Першочергові завдання, що стоять перед суспільством, і які ми вже зараз вирішуємо – зменшення викидів вуглецю, зменшення використання водних і земельних ресурсів та зменшення кількості радіоактивних відходів».

АНДРІЙ БУЛАХ, керуючий партнер Deloitte, продовжив і розповів про революцію в усвідомленні компаніями своєї ролі: «Ми розуміємо, що прибуток – це не єдине, що є важливим, ми прагнемо чогось більшого. Profit-driven трансформується в purpose-driven. Майбутнє вимагає від нас вже сьогодні сприймати виклики як можливості. Немає часу відкладати зміни на завтра».

SDG Амбасадори надихнулись стратегічною сесією. АБРАМЧУК ОЛЬГА (м. Луцьк), Амбасадорка Цілі 1 «Подолання бідності», підтверджує: «На першому етапі я планую проводити інформаційну діяльність шляхом презентації даної програми у різних центрах та організаціях Луцька, а також провести опитування згідно цілі, яку я представляю».

Киянин Марк Гончаров, Амбасадор Цілі 16 «Мир, справедливість та сильні інститути», попереджає: «SDG Ambassadors — команда з 17 супергероїв, і я щасливий стати її частиною. Завдяки ініціативі CSR Ukraine, ми спочатку маленькими, а потім і великими кроками зробимо життя в нашій країні кращим. Для досягнення своєї мети я зроблю все, що від мене залежить. Нечесні чиновники, судді і прокурори, терористи, торговці зброєю — тримайтеся! Скоро буде гаряче!»

Підсумовуючи І стратегічну сесію Програми «SDG-Амбасадори», що є унікальною у своєму роді, ПАВЛО ЗАМОСТЯН, заступник Представника Фонду народонаселення ООН в Україні, підкреслив: «Програма SDG Амбасадори надаватиме навички та компетенції, які так необхідні молоді для життя в сучасному світі».

А ОЛЕКСАНДР ЯРЕМА, заступник Міністра молоді та спорту України, зауважив: «Перед SDG-Амбасадорами стоїть важливе завдання: розповісти суспільству про Цілі сталого розвитку та зробити свої кроки до вирішення ключових викликів, які стоять перед нами сьогодні. Тому ми всі повинні підтримати молодь в її важливій справі!».

Додаткова інформація: Олександра Гондюл, SDG координаторка CSR Ukraine, (044) 292 02 48, sdg@csr-ukraine.org

***

CSR Ukraine, Центр “Розвиток КСВ”– експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності. Центр щорічно проводить масштабні дослідження з корпоративної соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Цілі сталого розвитку ООН 2030 закликають до дій всі країни — бідні, багаті і з середнім рівнем доходу – щоб сприяти процвітанню та захисту планети. Згідно з Цілями, подолання бідності повинно реалізовуватися спільно із стратегіями, що сприяють економічному зростанню і задовольняють ряд соціальних потреб, включаючи освіту, охорону здоров'я, соціальний захист, можливості працевлаштування, боротьбу з кліматичними змінами та захист навколишнього середовища.

Цілі сталого розвитку 2030 включають:

Ціль 1. Подолання бідності

Ціль 2. Подолання голоду, розвиток сільського господарства

Ціль 3. Міцне здоров'я і благополуччя

Ціль 4. Якісна освіта

Ціль 5. Гендерна рівність

Ціль 6. Чиста вода та належні санітарні умови

Ціль 7. Доступна та чиста енергія

Ціль 8. Гідна праця та економічне зростання

Ціль 9. Промисловість, інновації та інфраструктура

Ціль 10. Скорочення нерівності

Ціль 11. Сталий розвиток міст і громад

Ціль 12. Відповідальне споживання та виробництво

Ціль 13. Пом'якшення наслідків зміни клімату

Ціль 14. Збереження морських ресурсів

Ціль 15. Захист та відновлення екосистем суші

Ціль 16. Мир, справедливість та сильні інститути

Ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку

ДЕОЛИГАРХИЗАЦИЯ ПО-МОЛДАВСКИ. КАК ПРЕЗИДЕНТ ДОДОН ВЛАСТНУЮ ВЕРТИКАЛЬ СТРОИТ
Избрание представителя социалистов председателем Конституционного суда выглядит как часть общего плана Игоря Додона по укреплению своего политического влияния. В конечном итоге именно он получил наибольший выигрыш от падения Владимира Плахотнюка, превратившись во влиятельную политическую фигуру

«БАРХАТНЫЙ СЕЗОН» В ОДЕССЕ — СВОБОДНАЯ КУЛЬТУРНАЯ ЗОНА
21-го августа в Одесском Национальном академическом театре оперы и балета состоялась пресс-конференции по поводу приближающегося открытия V юбилейного фестиваля искусств «Бархатный сезон в Одесской опере» (30 августа-15 сентября) Сергей Гриневеций на правах председателя наблюдательного совета театра открыл пресс-конференцию и поприветствовал всех с приближением настоящего праздника искусств, коим, безусловно, является «Бархатный сезон», после чего остановился на таких ключевых моментах.