Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) випускників середніх загальноосвітніх навчальних закладів у 2019 році

Залишився тиждень до закінчення прийому до комітету Національної премії кінокритиків України КІНОКОЛО
19.12.2018 в 16:27

Національна премія кінокритиків КІНОКОЛО – щорічна премія, заснована у 2018 році, що визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премія присуджується у номінаціях за найкращі повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, режисера, акторку та актора. Церемонія нагородження проходить у рамках «Київського тижня критики» наприкінці жовтня. У 2018 році найкращим фільмом року стала драма «Донбас» Сергія Лозниці.

Переможців премії визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ, та автори, чиї тексти та аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ. Досвід роботи кандидатів має бути не меншим за рік. Наразі комітет премії нараховує 33 члени.

Лауреати премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку серед списку усіх фільмів українського виробництва, які були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня по 30 вересня, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців, які оголошуються під час церемонії відкриття «Київського тижня критики».

Охочі ВСТУПИТИ ДО КОМІТЕТУ можуть подати заявку на членство, вказавши посилання на опубліковані матеріали свого авторства та додавши рекомендації від двох дійсних членів комітету Премії. Прийом заявок триває до 26 грудня. Детальна інформаціяза посиланням на сайті. Рішення щодо прийому нових членів до складу комітету виноситься Приймальною комісією Премії.

Організаторами премії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

ЄДНІСТЬ І БОРОТЬБА ПРОТИЛЕЖНОСТЕЙ
Політична ситуація в Молдові минулого тижня змінювалася із запаморочливою швидкістю. Здавалося, все йшло до того, що в країні відбудуться дострокові парламентські вибори. Але в останній момент сталося те, про що майже ніхто не мріяв, — дві політичні сили з протилежними ідеологічними позиціями підписали Угоду про створення коаліції. Насправді альянс між проросійською Партією соціалістів та проєвропейським блоком ACUM не є чимось надприродним для Молдови. Такі неприродні, на перший погляд, союзи траплялися в новітній молдовській історії й раніше.

НОВИЙ ВИТОК У ЖИТТІ «УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ НА ОДЕЩИНІ
Близько 100 вітчизняних видавництв представили на виставці, що була приурочена до 190-річчя Одеської національної наукової бібліотеки, свій творчий доробок.