Особливості підготовки та проведення ЗНО-2019

ОГОЛОШЕНІ ПЕРЕМОЖЦІ ПЕРШОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ КІНОКРИТИКІВ КІНОКОЛО
31.10.2018 в 08:57
ОГОЛОШЕНІ ПЕРЕМОЖЦІ ПЕРШОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ КІНОКРИТИКІВ КІНОКОЛО

Перша національна премія кінокритиків КІНОКОЛО визначила переможців – українські фільми були нагороджені 26 жовтня на урочистій церемонії під час відкриття кінофестивалю «Київський тиждень критики». Найкращим фільмом року став «Донбас» Сергія Лозниці.

Премія кінокритиків України КІНОКОЛО заснована у 2018 році – вона визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України.

Премію за найкращий фільм кінокритики присудили драмі «Донбас», Сергій Лозниця також відзначений як найкращий режисер року. Нагороди за найкращі акторські роботи отримали Ірма Вітовська за роль у фільмі «Брама» Володимира Тихого та В'ячеслав Довженко, виконавець головної ролі у «Кіборгах» Ахтема Сеїтаблаєва.

Найкращим документальним фільмом стала «Дельта» Олександра Течинського. Стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» удостоєна премії за найкращий короткометражний ігровий фільм. Премія «Відкриття року», яка відзначає автора найкращого повнометражного дебюту, присуджена Марисі Нікітюк за стрічку «Коли падають дерева».

До комітету «Кінокола» входять кінокритики та кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ; українські кінокритики, чиї рецензії та критичні матеріали виходять в друкованій пресі, онлайн-медіа, на радіо або телебаченні; журналісти, які видають аналітичні матеріали про українське кіно в ЗМІ. На премію номінувалися стрічки українського виробництва, які були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня 2017 року по 30 вересня 2018 року включно, а саме мали кінотеатральний прокат на території України або були показані вперше на українському кінофестивалі.

«Київський тиждень критики» – це міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. До програми фестивалю увійшли фільми з програм головних світових кінофестивалів цього року, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографу або присвячені визначним діячам кіномистецтва. У 2018 році фестиваль проходить вдруге – з 26 жовтня по 1 листопада, у кінотеатрі «Жовтень».

Організаторами кінопремії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!», та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Переможці:

Фільм

ДОНБАС

МИФЫ ОБОРОНЫ ОДЕССЫ: СТАТИСТИКА АВИАЦИОННЫХ ПОТЕРЬ
Памятник в сквере героев-летчиков напоминает нам о подвиге летчиков 69-го истребительного авиаполка, защищавших в 1941 году небо Одессе.

«Голодомор в Украине 1932-1933 г.г. — злодейство геноцида»
Ко Дню памяти жертв голодомора в Украине и 85-ти летней годовщины Голодомора 1932-1933г.г. в Украине в ОННБ состоялся круглый стол с участием учёных, преподавателей ОНУ им. И.И. Мечникова, сотрудников библиотеки, студентов факультета истории и философии университета.