Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) випускників середніх загальноосвітніх навчальних закладів у 2019 році

ІІІ міжнародна науково-практична конференція “Геоінформаційні технології у територіальному управлінні” в ОРІДУ НАДУ
15.09.2016 в 15:07

15-16 вересня 2016 року в ОРІДУ НАДУ при Президентові України на кафедрі управління проектами проходить ІІІ міжнародна науково-практична конференція “Геоінформаційні технології у територіальному управлінні”, співорганізаторами якої виступають Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕСОММ Со» (м. Київ), Підприємство «Есрай Україна», дистриб’ютор корпорації Esri (США), (м. Київ), Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Високі технології» (м. Одеса).

В роботі конференції взяли участь: Іжа М.М., директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України; Безверхнюк Т.М., завідувач кафедри управління проектами ОРІДУ НАДУ при Президентові України; Роменський Д.В. заступник Міністра інфраструктури України – керівник апарату; Булика Д.Б., директор департаменту ІТ Міністерства екології та природних ресурсів України; Стефанович Є.А. директор департаменту ІТ Секретаріату Кабінету Міністрів України; Серединін Є.С., президент ТОВ «ЕСОММСо»; Стадніков В.В. директор ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Високі технології»; Гюнтер Прютч, директор Інституту ядерної та радіаційної безпеки Німеччини; Аарт Ван Вінгерден, генеральний директор Esri Європа та ін.

Основна мета конференції – наукове обговорення перспектив використання геоінформаційних технологій в управлінні територіальним розвитком та розроблення практичних рекомендацій щодо інформаційно-аналітичної підтримки прийняття рішень на рівні регіональних і місцевих органів влади, підприємств різних галузей економіки з метою розвитку ресурсного потенціалу територій. В умовах децентралізації влади в Україні та передачі повноважень органам місцевого самоврядування виникає необхідність у використанні сучасних технологій стратегічного планування розвитку територій на основі найкращих європейських і світових містобудівних практик з метою забезпечення високої якості життя населення. Якість життя населення – це, насамперед, ефективне забезпечення потреб громадян (комунальний сервіс) та надання якісних послуг (адміністративних і соціальних). Кращий світовий і вже успішний вітчизняний досвід територіального управління вказує на високу результативність ГІС-технологій як інструменту підтримки прийняття стратегічних, тактичних і оперативних рішень органів місцевого самоврядування.

Особливу увагу під час проведення конференції приділено наступним концептуальним напрямкам: пріоритетам та перспективам системного використання інструментів геоінформаційного моделювання і проектування в територіальному управлінні; прикладним аспектам використання технологій геоінформаційних систем в регіональному управлінні і територіальному плануванні; використання геоінформаційних технологій у навчальному процесі.

Відкрита дискусія науковців та практиків дала змогу учасникам зосередитися на наступній актуальній проблематиці: проблемах розвитку геоінформаційних ресурсів України; проектних рішеннях та програмному забезпеченні для розробки і ведення муніципальних ГІС; розробці та створені геоінформаційних систем для вирішення питань територіального планування та управління; сучасному геоінформаційному забезпечені публічного управління для вирішення питань локального та загальнодержавного рівнів.

Одеський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України вже традиційно виступає інтелектуальним майданчиком для обміну досвідом різних наукових шкіл територіального управління і впровадження інноваційних технологій просторового аналізу та планування, а також інфраструктурним об’єктом з обміну знаннями, досвідом, технологіями, що сприятиме якісній підготовці висококваліфікованих фахівців у сфері публічного управління.

ЄДНІСТЬ І БОРОТЬБА ПРОТИЛЕЖНОСТЕЙ
Політична ситуація в Молдові минулого тижня змінювалася із запаморочливою швидкістю. Здавалося, все йшло до того, що в країні відбудуться дострокові парламентські вибори. Але в останній момент сталося те, про що майже ніхто не мріяв, — дві політичні сили з протилежними ідеологічними позиціями підписали Угоду про створення коаліції. Насправді альянс між проросійською Партією соціалістів та проєвропейським блоком ACUM не є чимось надприродним для Молдови. Такі неприродні, на перший погляд, союзи траплялися в новітній молдовській історії й раніше.

НОВИЙ ВИТОК У ЖИТТІ «УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ НА ОДЕЩИНІ
Близько 100 вітчизняних видавництв представили на виставці, що була приурочена до 190-річчя Одеської національної наукової бібліотеки, свій творчий доробок.