Перспективні напрямки виноробного лідерства Одеської області шляхом впровадження системи географічних зазначень в Україні

Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам
10.08.2016 в 16:32
Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень

Згідно з Постановою КМУ від 14 березня 2016 р. № 167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 серпня 2016 р. Ощадбанк розпочав виготовлення електронних пенсійних посвідчень та обмін існуючих платіжних карток на такі посвідчення. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється виключно у разі звернення клієнта і є безкоштовним для нього. Звертаємо увагу на те, що неотримання ЕПП не призведе до неотримання пенсії, оскільки діючі на сьогодні платіжні картки внутрішньо переміщених осіб будуть продовжувати діяти до моменту закінчення строку їх дії або заміни їх на ЕПП.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам необхідно здійснити наступні кроки:

Крок 1. Пенсійний фонд України

- звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП;

- надати до Пенсійного фонду паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи.

Крок 2. Ощадбанк

- через місяць після подання заяви до Пенсійного фонду звернутись до відділення Ощадбанку, зазначеного в заяві. Надати до Ощадбанку паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, довідку про взяття на облік особи, яка переміщується;

- укласти з Ощадбанком договір, отримати ЕПП та одразу активувати його в касі.

На виконання зазначеної постанови Ощадбанком отримано інформацію від Пенсійного фонду щодо поданих заяв на виготовлення ЕПП. Процедуру виготовлення розпочато. За 30 днів перші клієнти зможуть отримати ЕПП у визначених ними відділеннях Ощадбанку.

Звертаємо увагу на те, що протягом першого року строку дії ЕПП кожні 6 місяців пенсіонерам потрібно звертатись до відділення Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, для обов’язкової фізичної ідентифікації. Протягом другого та третього року строку дії ЕПП потрібно звертатись до того ж відділення Ощадбанку раз на рік.

На виконання вимог чинного законодавства України з 1 липня 2016 року виплата пенсій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій, що призначені державою внутрішньо переміщеним особам, буде здійснюватись виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

Прес-служба Ощадбанку

Аналитическая служба «Контекст-Причерноморье»
СЕРГЕЙ ГРИНЕВЕЦКИЙ: «СВОБОДНАЯ ЭКОНОМИЧЕСКАЯ ЗОНА — ЭТО ВОПРОС ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ЭКОНОМИКИ И ИНВЕСТИЦИЙ»
На днях Одесский городской голова издал распоряжение о создании рабочей группы по вопросам восстановления и расширения полноценной деятельности специальной (свободной) экономической зоны. Сопредседателем рабочей группы назначен председатель Одесской облгосадминистрации в 1998-2005 году, народный депутат Украины 3-го, 6-го и 7-го созывов Сергей Гриневецкий. В интервью ИА "Контекст-Причерноморье" он поделился своим видением будущего СЭЗ в Одессе.

Славетні імена з історії бібліотеки: Олександра Миколаївна Тюнєєва
У цьому році виповнюється 190 років заснуванню Одеської національної наукової бібліотеки. Тож у головній міській «скарбниці мудрості» заплановано низку цікавих заходів, приурочених до цієї знаменної дати. Перша ластівка в розділі «Видатні постаті та події в історії ОННБ» – зустріч, присвячена пам’яті унікальної людини, книгознавця, бібліографа, фахівця з рідкісних книг – Олександри Миколаївни Тюнєєвої (1888-1984).