Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) випускників середніх загальноосвітніх навчальних закладів у 2019 році

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі інформує
14.05.2015 в 17:15
Управління Пенсійного фонду України

Уряд має на меті здійснити комплексну реформу системи пенсійного забезпечення в Україні, — про це розповів Міністр соціальної політики України Павло Розенко на селекторній нараді з керівним складом Пенсійного фонду України.

Мета реформи — розбудова багаторівневої, багатокомпонентної пенсійної системи, що дозволить виплачувати пенсії з трьох різних джерел:

- солідарної системи;

- накопичувальної системи;

- системи недержавного пенсійного забезпечення.

Проект щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій розроблявся із залученням центральних органів виконавчої влади (основні розробники Мінсоцполітики та Пенсійний фонд), народних депутатів України, соціальних партнерів (Федерація роботодавців та Федерація професійних спілок), громадських організацій, зокрема Проекту реанімаційних реформ, USAID, міжнародних експертів, науковців, представників асоціацій учасників системи недержавного пенсійного забезпечення тощо.

Розробленим проектом закону передбачається удосконалення функціонування солідарної системи, зокрема, призначення всіх пенсій за одним законом та скасування спеціальних пенсій (крім військових), звільнення солідарної системи від невластивих для неї виплат та визначення розмірів всіх видів пенсій, надбавок, підвищень та доплат до них в одному Законі.

З 1 січня 2016 року пенсія Державним службовцям та прирівняним до них особам, (судді, прокурори та народні депутати) призначатиметься на загальних умовах. Спеціальні пенсії, призначені до 1 січня 2016 року будуть виплачуватись у розмірах, визначених законодавством, яке діяло до вказаної дати.

Впровадження накопичувальної системи дозволить розвантажити солідарну систему, сформує індивідуальні накопичення громадян, дасть можливість залучати інвестиційний ресурс громадян на розбудову національної економіки, дасть поштовх розвитку національного фондового ринку.

Накопичувальну пенсійну систему планується запровадити з 1 січня 2017 року. Обов’язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть особи до 35 річного віку. Також у накопичувальній системі передбачена добровільна участь, в якій можуть взяти участь особи віком від 36 до 55 років. Передбачається що у 2017 році ставка внеску становитиме 2 відсотки і кожного наступного року вона буде збільшуватися на 1 відсоток, до досягнення 7 відсотків у 2022 році, у подальшому цей відсоток залишатиметься незмінним.

Проектом Закону визначено також категорії учасників професійної пенсійної програми.

- солідарної системи;

- накопичувальної системи;

- системи недержавного пенсійного забезпечення.

Управління ПФУ в Приморському районі м. Одеси

ЄДНІСТЬ І БОРОТЬБА ПРОТИЛЕЖНОСТЕЙ
Політична ситуація в Молдові минулого тижня змінювалася із запаморочливою швидкістю. Здавалося, все йшло до того, що в країні відбудуться дострокові парламентські вибори. Але в останній момент сталося те, про що майже ніхто не мріяв, — дві політичні сили з протилежними ідеологічними позиціями підписали Угоду про створення коаліції. Насправді альянс між проросійською Партією соціалістів та проєвропейським блоком ACUM не є чимось надприродним для Молдови. Такі неприродні, на перший погляд, союзи траплялися в новітній молдовській історії й раніше.

НОВИЙ ВИТОК У ЖИТТІ «УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ НА ОДЕЩИНІ
Близько 100 вітчизняних видавництв представили на виставці, що була приурочена до 190-річчя Одеської національної наукової бібліотеки, свій творчий доробок.