Перспективні напрямки виноробного лідерства Одеської області шляхом впровадження системи географічних зазначень в Україні

У зоні уваги — звіти страхувальників !
23.03.2015 в 14:57
Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

Одним із головних обов’язків управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси та інших територіальних управлінь є забезпечення своєчасного внесення відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру.

Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру — це автоматизований банк відомостей, створений для ведення єдиного обліку фізичних осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню згідно із Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». За статтею 20-ю Закону Ре¬єстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд. А користувачами його є органи Державної фіскальної служби та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування. Створено Реєстр на основі інформаційної бази персоніфікованого обліку у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

І це є не дивним, адже для призначення (перерахунку) пенсії повинна використовуватися вся актуальна персональна інформація щодо громадянина, яка міститься в системі персоніфікованого обліку за період, починаючи з липня 2000 року. Поповнення згаданого реєстру відбувається під час подання щомісячної звітності в розрізі застрахованих осіб, що надходить від страхувальників.

На сьогоднішній день спільною справою страхувальників Приморського району м. Одеси та управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси є проведення чіткої та налагодженої роботи щодо швидкого реагування на допущені помилки в поданій щомісячній звітності в розрізі застрахованих осіб. Слід зауважити, що чим скоріше буде виявлена та виправлена помилка в звітності, тим більш впевнено буде себе почувати кожний найманий працівник у майбутньому.

Користуючись нагодою, хотілось би звернутися до всіх роботодавців Приморського району м. Одеси, які використовують працю найманих працівників:

«Враховуючи, що персоніфіковані відомості про застрахованих осіб надходять до Пенсійного фонду України в складі щомісячної звітності, яка подається до територіальних органів Державної фіскальної служби, просимо контролювати звіти на наявність допущених помилок і в найкоротші терміни їх усувати. Зосереджуємо увагу, що відомості зі звітності страхувальників вносяться до Реєстру застрахованих осіб, якщо повідомлення про результат обробки не містить кодів помилок. У випадку подання звіту засобами електронного зв’язку з використанням електронно-цифрового підпису, згадане повідомлення — це є перша та/або друга квитівка, яка надходить після надсилання звіту.

Для створення ефективної співпраці між страхувальниками та Пенсійним фондом щодо захисту прав застрахованих осіб, працівники управління можуть звертатися до роботодавця з повідомленням про виявлені у звітах помилки, а також надати консультації щодо шляхів їх виправлення.

Шановні керівники роботодавці ПАМ’ЯТАЙТЕ! Ваш звіт з помилками — це відсутність інформації про стаж та заробіток в облікових картках Ваших працівників».

За більш детальною інформацією пропонуємо звертатися до управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси за адресою: пр.Світлий, 8, (каб. 2) або за тел. 746 58 42, 746 63 44, 33 50 99.

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

Аналитическая служба «Контекст-Причерноморье»
СЕРГЕЙ ГРИНЕВЕЦКИЙ: «СВОБОДНАЯ ЭКОНОМИЧЕСКАЯ ЗОНА — ЭТО ВОПРОС ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ЭКОНОМИКИ И ИНВЕСТИЦИЙ»
На днях Одесский городской голова издал распоряжение о создании рабочей группы по вопросам восстановления и расширения полноценной деятельности специальной (свободной) экономической зоны. Сопредседателем рабочей группы назначен председатель Одесской облгосадминистрации в 1998-2005 году, народный депутат Украины 3-го, 6-го и 7-го созывов Сергей Гриневецкий. В интервью ИА "Контекст-Причерноморье" он поделился своим видением будущего СЭЗ в Одессе.

Славетні імена з історії бібліотеки: Олександра Миколаївна Тюнєєва
У цьому році виповнюється 190 років заснуванню Одеської національної наукової бібліотеки. Тож у головній міській «скарбниці мудрості» заплановано низку цікавих заходів, приурочених до цієї знаменної дати. Перша ластівка в розділі «Видатні постаті та події в історії ОННБ» – зустріч, присвячена пам’яті унікальної людини, книгознавця, бібліографа, фахівця з рідкісних книг – Олександри Миколаївни Тюнєєвої (1888-1984).