Прес-конференція, присвячена підведенню проміжних підсумків щодо здійснення прийому виборців депутатами Одеської міської ради та їх звітуванню перед виборцями

Реєстр застрахованих осіб
26.01.2015 в 15:40
управління ПФУ в Приморському районі м. Одеси

Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — реєстр) — це автоматизований банк відомостей, створений для ведення єдиного обліку фізичних осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню згідно із Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

За статтею 20-ю Закону Реєстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд. А користувачами його є органи доходів і зборів та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування. Створено Реєстр на основі інформаційної бази персоніфікованого обліку у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. До нього вносяться дані про фізичних осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. А саме – номер посвідчення застрахованої особи, прізвище, ім'я та по батькові на момент подання даних до Пенсійного фонду; дата народження, стать, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, серія, номер і назва документа, з якого взяті відомості до персональної облікової картки, громадянство, номер телефону (за згодою), персоніфіковані відомості про заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески, та інші дані, необхідні для обчислення та призначення страхових виплат за окремими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, які подаються роботодавцями, підприємствами, установами, організаціями, військовими частинами та органами, що виплачують грошове забезпечення, допомогу та компенсацію.

Дані до Реєстру, зміни та уточнення до них вносяться на підставі звітів про нарахування єдиного внеску, що подаються страхувальниками. Незважаючи на те, що адміністрування єдиного внеску загальнообов’язкового державного соціального страхування покладено на Міністерство доходів і зборів, яке передбачає надання звітів, інформація продовжує поповнювати Реєстр по кожній застрахованій особі. Консультації щодо питань ведення Реєстру, включаючи заповнення таблиць 5 – 9 додатку 4, всіх таблиць додатку 5, додатку 6 та додатку 7 звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, згідно з «Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України за № 454, надають органи Пенсійного фонду України.

Дані про осіб, що перебували на обліку як безробітні та отримували допомогу по безробіттю та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації, надаються центрами зайнятості безпосередньо до Пенсійного фонду. У разі добровільного страхування, після надання застрахованої особою відповідного звіту, дані також матимуть відображення в Реєстрі.

Персоніфікований облік даних, накопичений фактично в повному обсязі з 2000 року. За ними здійснюється призначення, перерахунок пенсій, а з 2011 року страхові виплати всіх фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування. Пенсійний фонд забезпечує захист інформації Державного реєстру застрахованих осіб. Інформація з нього використовується виключно для потреб, визначених законодавством. Разом с тим застрахована особа має можливість контролювати персоніфіковані дані, накопичені на її особовій картці. Для цього необхідно звернутись з паспортом та ідентифікаційним номером або страховим посвідченням в органи Пенсійного фонду України за місцем проживання або за місцем реєстрації підприємства, де особа працює, чи скористатись інформаційним кіоском при наявності страхового свідоцтва. Інформаційні кіоски розташовані в районних управління Пенсійного фонду. І ще одним із способів контролювати особисті данні реєстру застрахованих осіб є веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою portal.pfu.gov.ua. Своєчасний контроль за особистими даними загальнообов’язкового державного соціального страхування – це відсутність клопоту під час призначення (перерахунку) пенсії та інших соціальних виплат.

Головні спеціалісти відділу надходження, прогнозування платежів та обліку застрахованих осіб управління ПФУ в Приморському районі м. Одеси Жарікова І.В. та Згуєвич С.В.

РУМЫНСКИЙ УЗЕЛ: БУХАРЕСТУ ПРЕДСТОЯТ НЕЛЕГКИЕ ПОЛГОДА ВО ГЛАВЕ СОВЕТА ЕВРОСОЮЗА
"ЕС состоит из компромиссов, но когда речь идет о правах людей, верховенстве закона, борьбе с коррупцией, компромиссы невозможны" - эти слова Председателя Еврокомиссии Жана-Клода Юнкера, высказанные в ходе церемонии передачи Румынии председательства в Евросоюзе прозвучали как своеобразное предупреждение официальному Бухаресту.

УВИДЕЛИ СЛАВЯНСКОЕ НА ОСТРОВЕ БАЛИ