ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Каратисти з Одещини успішно виступили на чемпіонаті Європи
11:55 / 12.02.2024

ОДЕСА, 12 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Спортсмени з Одеської області завоювали 4 медалі молодіжного чемпіонату Європи з карате.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської обласної Федерації карате завоювали 4 медалі на чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів і молоді, який відбувся в Тбілісі 9-11 лютого.

ПІДСУМКИ

Чемпіоном Європи став Сергій СТАНКОВ (СК «Легіон», кадети, до 57 кг, тренер – Денис СУСТРЕТОВ), срібну медаль завоював Максим ВЄЧКАНОВ (СК «Royal Team», кадети, до 52 кг, тренер — Володимир ЗАРЕЦЬКИЙ, Олексій КОНОВАЛОВ), бронзу — Артем ТАРАСЕНКО (СК «Тигрьонок», кадети, +70 кг, тренери – Дмитро НЕГАТУРОВ) і Давид ЯНОВСЬКИЙ (СК «Легіон», молодь, до 67 кг, тренер – Денис КРИЛОВСЬКИЙ).

Це найкращий виступ спортсменів Одеської області на молодіжних Євро за останні 11 років, а на 4-х попередніх турнірах спортсмени ООФК завоювали по 2 медалі. .

Всього молодіжна збірна України, якою зараз керує одеський спеціаліст Дмитро НЕГАТУРОВ, завоювала на Євро-2024 10 нагород: 3 золоті, 4 срібні і 3 бронзові.

ЗОЛОТО СТАНКОВА

15-річний Сергій СТАНКОВ на шляху до золотої медалі здобув п’ять перемог із загальним рахунком 33-4 (!), причому фінальний поєдинок у француза Лео Ламбера він виграв достроково – 10:1. На першій хвилині він набрав два очки ударом рукою, а на другій хвилині заробив два яскравих «іппони» (удар ногою), останній з яких приніс перемогу в чемпіонаті Європи.

На шляху у фінал дебютант Євро взяв верх над греком Васілеосом Кумпенакісом (8:0), литовцем Каюсом Варанкінасом (5:0), Кіріллом Стояновим із Молдови (5:0), а в півфіналі –над іспанцем Унаї Чіка Толосою (5:3).

СРІБЛО ВЄЧКАНОВА

Шлях 14-річного Максима ВЄЧКАНОВА у фінал був складніше: два бої з чотирьох він виграв з мінімальним рахунком, зокрема у півфіналі, у бельгійця Юссефа Абделмакі (2:1). До цього він взяв верх над македонцем Йована Врклевскі (3:1), ірландцем Коулмена Давіна (1:0) і Серхіо Фернандес Гонсалеса із Іспанії (2:0). У фіналі Максим поступився господарю змагань Гігі Аланії з рахунком 0:2.

БРОНЗА ТАРАСЕНКА

15-річний Артем ТАРАСЕНКО в матчі за 3-е місце взяв верх над Ейрінтасом Мателюнасом. Одеський каратист лідирував 3:0, набравши всі очки руками, але в кінцівці пропустив удар ногою. Поєдинок завершився з рахунком 3:3, але за «сеншу» (перший набраний бал) перемога була віддана українцю.

В своєму першому бою Артем переміг серба Андрея Марковича (1:0), а в наступному – програв – майбутньому чемпіону Європи французу Ленні Малсуаффу (3:6). Втім, здобувши перемогу у втішному поєдинку з греком Георгіосом Кулурідісом (3:1), здобув право поборотися за бронзу.

Бронзовий призер чемпіонату Європи-2024 серед кадетів Артем ТАРАСЕНКО з тренером Дмитром НЕГАТУРОВИМ.

ДРУГА ЄВРОПЕЙСЬКА МЕДАЛЬ

Чемпіон Європи серед юніорів 2022 року Давид ЯНОВСЬКИЙ у бронзовому поєдинку з Артуром Степановим набрав перше очко, повів 4:1, але наприкінці пропустив удар ногою – 4:4. Втім, на останній секунді зробив переможний удар. 5:4 – друга медаль Давида на чемпіонатах Європи. До речі, він є срібним призером чемпіонату України-2023 в найсильнішій віковій категорії.

Упродовж турніру Давид ЯНОВСЬКИЙ переміг німця Стамера Нарвіка (3:1), бельгійця Хамзу Джабер-Раіза (5:0), грека Георгіоса Баліотіса (6:4), але у півфіналі поступився грузинському спортсмену Іці Суламанідзе (0:4)

В ЧОТИРЬОХ СЕКУНДАХ ВІД ПОДІУМУ

У змаганнях серед молоді в категорії «до 61 кг» 19-річна Дарія ЄРВАЧОВА (тренер – Денис КРИЛОВСЬКИЙ) в матчі за бронзу поступилася Невені Філіпов із Сербії (3:4), пропустивши вирішальний удар за 4 секунди до завершення. Упродовж матчу вона вела 2:0, потім три влучних удари зробила суперниця, але українка зрівняла рахунок (3:3) і була близькою до свого першого п’єдесталу такого рівня.

Відзначимо, що на старті змагань одеситка розгромила нейтральну спортсменку (із білорусії) Віялету Навіцкую з рахунком 8:1, звісно ж, ніяким чином не привітавши ії ані перед стартом, ані після закінчення бою. Далі вона розтрощила іспанку Ноелію Грау Кастільєхос (9:1), наступна перемогу прийшла через неявку швейцарки Оксани Дуперекс, яка знялася через травму. Півфінальний поєдинок з боснійкою Еміною Сіповіч, яка у підсумку стала чемпіонкою, пройшов у атакуючому стилі і завершився внічию, з дуже рідким рахунком 12:12, але, на жаль, на користь суперниці.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

У змаганнях в ката, де виступали чотири спортсмени Одеської області, найкращий результат показав Артур ГЛУЩЕНКО (тренери – Олексій КОНОВАЛОВ, Володимир ГОЛОВЕШКО), який пройшов два раунди в турнірі кадетів.

По одному раунду пройшли Дар’я ХОЛОДНЯК (тренери – Крістіна ВЄНІК, Олексій КОХАНЕЦЬ) серед юніорок і Ярослав ФЕДОРОВ (тренери – Олександр ТОНКОШКУР, Олексій КОНОВАЛОВ) серед молоді, який поступився майбутньому бронзовому призеру Люці Хоффману із Франції. В першому колі зупинилася кадетка Уляна БАРАНОВА (тренери – Володимир ГОЛОВЕШКО, Олексій КОНОВАЛОВ, Дмитро НЕГАТУРОВ).

Ще два спортсмени виступали в куміте серед кадетів: Анастасія ПУШКОВА (СК «Катана», до 61 кг, тренер – Олександр ТОНКОШКУР) і Єгор СОБОЛЕВ (СК «Легіон», до 57 кг, тренер – Денис КРИЛОВСЬКИЙ) завершили боротьбу у другому раунді.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:10 28.04.2024
20:08 28.04.2024
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.911