ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одесі активно відзначили День Європи
12:41 / 10.05.2024

ОДЕСА, 10 ТРАВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одесі до Дня Європи провели тематичні заходи в школах та урочисто відкрили вказівник Європейська, 1».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленнях міськради сказано:

З нагоди Дня Європи у закладах освіти Одеси проходять тематичні заходи з метою популяризації серед дітей і молоді загальноєвропейського надбання.

Зокрема, для учнів проводять: години спілкування, виховні години «Знай про Європу більше», «День Європи в Україні», «Будьмо знайомі – Європа», «Видатні люди Європи», «В Європу з Україною в серці», «Відкриваємо Європу разом», «Україна – Європа: спільні цінності»; круглі столи «Україна – серце Європи», «Україна на шляху європейської інтеграції», «Місце України у Європейському Союзі», «Наш шлях до ЄС», «Що для мене означає бути громадянином європейської держави?»; віртуальні подорожі «З казкою по Європі», «Відкрий Європу для себе», «Мандруючи європейськими містами», «Діти мандрують Європою», флешмоби «Україна – європейська держава», «Миру тобі, моя Україно!» та інше.

Свої знання про Європу, її історію, культуру і традиції школярі продемонстрували під час проведення вікторин «Така цікава Європа», «Одеса – це Європа», «Загадкова Європа», «Вікно у світ європейської культури», «Європа – спільний дім», «Відгадай країну ЄС», «Знай про Європу більше», квестів «Мандрівка країнами Європи», «Столиці європейських держав», «Галопом по Європі», «Знайомтесь – Європейський Союз» тощо.

Також діти представили свої творчі роботи на виставках малюнків, фотоколажів, стіннівок «Хай сонечко сяє всім дітям Європи», «Європейські перспективи», «Я і Європа», «Барви Європи», «Україна – європейська держава», «Європейська мрія», «Літературні меридіани Європи».

Більше про країни Європи учні дізналися з оформлених у закладах освіти книжкових виставок «Європа: вчора, сьогодні, завтра», «У книжок немає кордонів», «Вивчай Європу – змінюй Україну», «Європейська книга: від давнини до сьогодення».

***

Нещодавно історико-топонімічна комісія Одеської міськради рекомендувала перейменувати вул. Катерининську на вул. Європейську та площу Катерининську на площу Європейську. Були проведені громадські обговорення, одесити підтримали цю ініціативу, після чого вона була підтримана депутатами Одеської міської ради.

Сьогодні, 9 травня, у День Європи, в Одесі урочисто було відкрито вказівник з адресою Європейська, 1».

«Одеса — європейське місто з дня його створення. У нас проживає понад 130 національностей. Європейці будували це місто. Сьогодні Європа — один із основних партнерів України у боротьбі за незалежність. Ми вдячні нашим друзям за підтримку і на знак нашої приналежності до великої європейської родини відкриваємо вказівник нової вулиці та площі», — сказав на відкритті заступник міського голови Павло Вугельман.

В урочистому заході взяли участь дипломати європейських країн, які працюють в Одесі.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:15 20.05.2024
17:05 20.05.2024
16:54 20.05.2024
16:42 20.05.2024
16:39 20.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010