ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Більше 400 осіб порушили комендантську годину на Одещині за вихідні
14:08 / 05.07.2023

ОДЕСА, 05 ЛИПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За минулі вихідні на території Одеській області поліцейські виявили 472 осіб, які під час комендантської години перебували не вдома.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Охоронці правопорядку наголошують, що люди, які нехтують запровадженими в умовах воєнного стану обмеженнями у часі, ускладнюють роботу Сил безпеки й оборони України, зокрема контрдиверсійну, і просять планувати свої справи й маршрут пересування таким чином, щоб до початку комендантської години дістатися домівок.  

Правоохоронці щоночі патрулюють вулиці населених пунктів Одеської області, проводячи контрдиверсійні заходи, забезпечуючи правопорядок і дотримання обмежень правового режиму воєнного стану. 

Лише протягом суботи і неділі стражі порядку виявили та перевірили 472 громадян, які перебували на вулицях під час комендантської години. У таких осіб поліцейські перевіряють документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус, проводять перевірку багажу та транспортних засобів на предмет наявності заборонених предметів.

Якщо під час перевірки таких осіб виявляються ознаки будь-якого правопорушення, відповідальність за яке передбачена Кримінальним кодексом України або Кодексом України про адміністративні правопорушення, поліцейські  складають необхідні матеріали з метою притягнення порушників до відповідальності. 

Відносно таких громадян поліцейські склали 32 адміністративні протоколи, зокрема за керування транспортними засобами у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП), дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП), куріння тютюнових виробів у заборонених законом місцях (ст. 175-1 КУпАП), розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді (ст. 178 КУпАП), порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки та мотошоломами (ст. 121 КУпАП), перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал світлофора (ст. 122 КУпАП), керування транспортним засобом без відповідних документів або не пред’явлення їх для перевірки (ст. 126 КУпАП), порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях (ст. 182 КУпАП).

У поліції нагадують, що з 24 години ночі до 5 години ранку на території Одеської області запроваджено комендантську годину. На вулиці можна виходити тільки по спеціальних перепустках або виключно для того, щоб пройти в найближче укриття під час повітряної небезпеки. Тож плануйте свої справи та маршрут так, щоб до комендантської години опинитися вдома.

Заборона на пересування вулицями в нічний час доби встановлена заради вашої ж безпеки та підвищення ефективності роботи Сил безпеки й оборони. Нехтуючи обмеженнями комендантської години, ви наражаєте себе на небезпеку та ускладнюєте правоохоронцям виконувати свої завдання. 

Наша згуртованість та відповідальність – щоденний вклад у спільну перемогу.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
10:11 29.04.2024
10:02 29.04.2024
09:22 29.04.2024
09:19 29.04.2024
09:04 29.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.911