ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Поліція Одещини затримала Інтернет-шахраїв
16:32 / 25.05.2023

ОДЕСА, 25 ТРАВНЯ 023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Кіберполіцейські Одеської області викрили групу осіб, які шахраювали з громадянами на одній із популярних платформ оголошень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні поліції сказано:

Зловмисники вдавали торгівлю мопедами, яких насправді не мали, і просили з покупців гроші за їхню пересилку. За скоєне правопорушникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Поліцейські встановили, що група осіб на одній із платформ онлайн-оголошень, яка об'єднує людей для покупки, продажу або обміну товарами та послугами, обманює людей на продажі неіснуючих мопедів, беручи гроші за відправку «товару» поштою і припиняючи спілкування з покупцями. Реалізуючи дані відомості, правоохоронці встановили двох потерпілих, які замовили транспортні засоби у зловмисників і перерахували їм понад 2000 та 3000 гривень за доставку.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці з’ясували, що до злочину причетні двоє жителів міста Татарбунари віком 24-х та 37-ми років, останній з яких судимий за корисливі правопорушення.

Спільно зі слідчими відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення за місцями мешкання фігурантів у Татарбунарах та Одесі були проведені обшуки.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну та телефонну техніку, флеш-накопичувачі, гроші, банківські картки та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

За наявністю достатньої доказової бази, яку зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловікам про підозру у незаконному заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Підозрюваних затримали у процесуальному порядку, їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Наразі правоохоронці встановлюють повне коло потерпілих, а також інших осіб, можливо причетних до правопорушень.

Звертаємося до громадян, які можливо стали жертвами подібного шахрайства, з проханням звернутися з заявою у поліцію.

Також вкотре закликаємо людей бути свідомими і не перераховувати незнайомцям гроші ні за товар, ні за послуги, поки не отримаєте їх.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:39 04.05.2024
16:44 04.05.2024
14:10 04.05.2024
11:27 04.05.2024
11:25 04.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.148