ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеса відзначила День Конституції України низкою заходів
15:45 / 29.06.2023

ОДЕСА, 29 ЧЕРВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – 28 червня 2023 року в Одесі пройшли урочистості та мистецькі заходи, приурочені до Дня Конституції України.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міськради.

У повідомленнях департаменту сказано:

Мистецькі заходи, заплановані до Дня Конституції України, в яких КП «Парки Одеси» приймало активну участь пройшли успішно.

💙 28 червня, о 10:00 відбувся урочистий ритуал покладання квітів та проведення молебну біля пам’ятника Тараса Шевченка в Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка.

Були присутні:

🇺🇦 Представники місцевої та державної влади

🇺🇦 Керівний склад Одеського гарнізону

🇺🇦 Релігійні конфесії

🇺🇦 Представники громадських організацій.

💛 28 червня, о 15:00 на Дерибасівській відбувся концерт в рамках мистецької акції «З піснею до Перемоги» військово-патріотичного проекту «Підтримай своїх», при підтримці Департамент культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР

Учасники заходу:

🇺🇦 Поет Святослав Огренчук

🇺🇦 Оркестр Національної гвардії України м. Одеси. Диригент Олександр Федорчук

🇺🇦 Артисти Одеської філармонії імені Давида Ойстраха

🇺🇦 Олександр і Наталія Бевзюк.

🇺🇦 Центр ВММ ВМС ЗСУ. Диригент Любомир Сукенник

🇺🇦 Композитор, баяніст і виконавець своїх пісень — Володимир Войцеховський

🇺🇦 Релігійні конфесії

🇺🇦 Підрозділ Барабанщиць ОУВС

та інші творчі колективи.

🇺🇦 Ведуча — начальник ВК та ОД 59 будинку офіцерів ВМС ЗСУ Ірина Качан.

***

28 червня в Одеському зоопарку відбувся святковий концерт до Дня Конституції України. Відвідувачі мали чудову нагоду послухати та подивитись на дитячі танцювальні та вокальні колективи і навіть взяти участь у танцювальному флешмобі.

***

28 червня міські бібліотеки провели заходи, присвячені Дню Конституції України.

В бібліотеці-філії № 37 патріотичний захід до Дня Конституції «Розквітай, моя Україно!» розпочався національним Гімном. На заході були присутні читачі-учні 1-5 класів, дорослі читачі та мешканці нашого мікрорайону. Урочисту, концертну програму підготували викладачі та учні «Мистецької школи № 7». Звучали пісні про нашу квітучу, пісенну Україну, яку ми всі безмежно любимо і бажаємо їй миру та процвітання.

До дня Конституції України, читачі бібліотеки-філії №48, які є учнями ДШМ 12 влаштували справжнє українське свято для малечі й колективу дитячого садка 88. В залі лунала фортепіанна, й скрипкова українська музика, пісні та вірші українських поетів. Хореографічний відділ показав свої надбання.

Святковий концерт пройшов у бібліотеці-філії №40.

«Є право — значить є надія» — під такою назвою у бібліотеці-філії № 8 пройшов правовий орієнтир з читачами бібліотеки.

Бібліотекар дитячої бібліотеки № 22 Тетяна Тищук пропонувала до уваги читачів книжкову виставку, яка присвячена цій даті та познайомила з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

У бібліотеці-філії № 10 до уваги користувачів було організовано тематичну поличку «Основи життя – мій закон основний». Бібліотекарі запропонували читачам кросворд і пізнавально-розважальну вікторину «Конституція. Свої права ти добре знай», де кожен з учасників долучився до обговорення своїх прав та обов’язків та в ігровій формі перевірив на скільки він добре знайомий з Конституцією своєї держави.

В бібліотеці-філії № 21 пройшов захід «Держава наша є і вічно буде», який вчить дітей пишатися країною і пам’ятати про свої права, поважати будь – який закон і вірно розуміти трактування будь – якого правила. До читачів було донесено, що Конституція забезпечує повноцінне життя і дає можливість самореалізації в цьому житті.

28 червня в бібліотеці-філії № 7 ім. Івана Гайдаєнко також відбулося святкування 27 – річниці проголошення основного закону України – Конституції, прийнятої Верховною Радою в 1996 році. В заході взяли участь читачі бібліотеки, учні та педагоги мистецької школи № 7 м. Одеси. Присутнім булла представлена книжкова виставка «Що для нас Конституція». Тепло зустріли юних виконавців пісень та музичних творів на різних інструментах – саксофоні, скрипці, гітарі.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
21:44 27.04.2024
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.261