ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Неповторний погляд фотохудожника-героя
08.02.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 6(22484) / Тираж: 8525

В Одеському музеї західного та східного мистецтва 3 лютого відкрилася виставка робіт фотохудожника Дениса Кривого, який у травні минулого року загинув у Бахмуті.

До війни Денис Кривий був натуралістом, знімав природу, друкувався в «National Geographic Україна», перемагав у багатьох міжнародних конкурсах і входив у топ-100 фотографів світу. Він по-особливому вмів бачити природу у всьому її розмаїтті, зауважувати такі деталі, які може помітити лише справжній художник.

Відкриваючи виставку, завідувачка Первомайського краєзнавчого музею Олена Красіна, яка допомагає Денисовій дружині Галині з організацією експозицій, розповіла про полеглого фотомитця: «Дениса ми знаємо дуже давно, ще з його студентських років. У всіх справах, які розпочинав, він намагався бути найкращим. І це в нього виходило, тому що він така людина. Допоки не доходив до стану досконалості — не зупинявся. На жаль, Денис трагічно загинув, рятуючи своїх поранених побратимів. Побратими вижили — йому не судилося».

Дружина Дениса — Галина Волгіна, продовжуючи розповідь про свого чоловіка і батька двох чарівних донечок, зазначила: «Він хотів, щоб якомога більше людей бачили красу природи України, яка не всім відома. Він знаходив унікальної краси місця, малодоступні для інших. Міг довго очікувати правильного освітлення, чи особливого поруху крила птаха або віття дерева, чи особливого поєднання світла й тіні... Радів вдалому кадру... Хочу, щоб па-м’ять про нього зберігалася. Виставку вже показали у Житомирі, Києві, Миколаєві та Кропивницькому».

Галина створила благодійний фонд «СЯО» (таким був позивний її чоловіка), щоб допомагати підрозділу, в якому служив Денис. Усі кошти від продажу картин чоловіка вона спрямовує на придбання дронів та машини.

«У великій залі Одеського музею західного та східного мистецтва представлено 130 робіт. Це фото з Національного парку на Миколаївщині «Бузький Гард», який дуже любив знімати Денис. А ще для одеситів є невеличкий бонус — серія робіт «Край вітрів». Там 11 картин, присвячених Чорноморському узбережжю. Приходьте, подивіться, яким його бачив Денис», — запрошує Галина.

В Одесі виставка триватиме до 29 лютого. Тож у вас є можливість не лише насолодитися красою України, а й придбати щось із вподобаного, таким чином допомігши нашим воїнам.

Автор: Ярослава РІЗНИКОВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011