ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Юлія ТИМОШЕНКО: Новий закон про мобілізацію — цинічний план поступової ліквідації української нації
08.02.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 6(22484) / Тираж: 8525

Команда «Батьківщини» боротиметься проти нового законопроєкту про мобілізацію, адже його ухвалення буде злочином проти України та неповагою до її громадян.

У своєму відеозверненні голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала поданий проєкт закону про мобілізацію антиконституційним та детально пояснила чому саме його не потрібно приймати у такому вигляді.

«Парламент зухвало обманули, знову внісши відхилені Верховною Радою драконівські норми, причому деінде навіть у ще більш жорсткій редакції», — обурилася лідерка «Батьківщини».

Вона назвала законопроєкт про мобілізацію катастрофою, адже він містить неприпустимі антиконституційні вимоги. За її словами, команда «Батьківщини» за жодних умов не голосуватиме за цей законопроєкт.

«Новий закон про мобілізацію — це жорстокий і цинічний план поступової ліквідації української нації. Саме тому ми досі не можемо знайти конкретного автора цього опусу. Всі представники влади перекидають один на одного відповідальність за цей закон, бо дуже чітко розуміють, що в найближчий час за це просто доведеться відповідати», — зазначила Юлія Тимошенко.

Політик також додала, що питання, чи потрібна Україні мобілізація — взагалі не обговорюється. Безумовно потрібна, бо неприпустимо тримати три роки бійців на передовій: «Кожен наш воїн, який відслужив понад 18 місяців — а не 36 місяців, як передбачено цим законом — мусить отримати гарантоване право на ротацію або демобілізацію».

Юлія Тимошенко зауважила, що виглядає дивним, що саме з таким страшним законом про мобілізацію вноситься закон про так зване множинне громадянство.

«Закон про множинне громадянство дає право іноземцям з будь-якої країни світу просто і швидко отримувати громадянство України і всі конституційні права, навіть не проживаючи на нашій землі. Можливо, хтось таким пакетом законів вирішив замінити нам народ? Закон про множинне громадянство треба назвати не так, а законом про заїзд у спустошену і зруйновану війною Україну нового народу замість українського. Саме так я сприймаю війну з глибоким дефіцитом зброї в поєднанні з примусовим законом про мобілізацію і законом про множинне громадянство», — підсумувала політик.

Натомість команда партії «Бать-ківщина», на заміну антиконститу-ційному поданню влади, запропонувала свою версію справедливого призову:

1. Вдвічі підвищення зарплатні воїнам, які воюють на фронті понад півтора року, а тим, хто не відчуває можливості продовжувати службу навіть за збільшену винагороду, — дати відпустку на рік. Замінити воїнів можуть силовики, що нині працюють у тилу.

2. Для добровольців — вдвічі збільшити грошове забезпечення та гарантувати соціальний захист (житло, медстрахування). На підготовку до бойових дій — мінімум пів року.

3. Звільнити від призову чоловіків, молодших 27 років, а також жінок, студентів, науковців, викладачів, освітян, людей з інвалідністю I, II, III груп. Не мобілізувати висококвалі-фікованих працівників підприємств і батьків, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, а також четверо і більше дітей різного віку.

4. Створити інноваційний фонд для виготовлення озброєння на фронт.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015