ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Магія кіно і таємниці віршування
30.11.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 95-96(11335-11336) / Тираж: 10407

Юні учасники екскурсії

Між двома цими Всесвітами — поезією та кінематографом — є, безумовно, невидимий зв’язок. Світ мистецтва безмежно збагатився за рахунок синергії. Згадайте, скільки кінофільмів народилося з поетичних рядків, і скільки поетів шукали та знаходили натхнення у студійних павільйонах, пробуючи себе у ролі акторів, режисерів, сценаристів.

Освоюємо стару кінотехнікуОсвоюємо стару кінотехніку

Саме тому, розмірковуючи над тим, який ще освітній захід треба було б провести для учасників поетичного фестивалю-конкурсу «Нова Одіссея», одразу ж подумалося про Одеську кіностудію. Якій, між іншим, у травні цього року виповнилося 104 роки. Про те, як сьогодні живе Одеська кіностудія, газета розповідала зовсім недавно, коли одним із запрошених до «Гостиної «Вечерней Одессы» був голова правління Андрій Осипов (номер за 16 листопада). Та зустріч дала поштовх до обговорення спільних проєктів між кіностудією та газетою. Про це ми також трохи пізніше обов’язково розповімо.

Королівська гвардіє, приймай молоде поповненняКоролівська гвардіє, приймай молоде поповнення

Ну а зараз хочемо від імені організаторів поетичного фестивалю-конкурсу «Нова Одіссея» подякувати Андрію Осипову та його команді за чудово організовану екскурсію до Музею кіно, розташованому на території кіностудії.

Не помилюся, якщо скажу, що кожен хоча б раз, але уявляв себе в головній ролі у своєму улюбленому фільмі. А Музей кіно таку можливість надає! «В’язень замку Іф», «Д’Артаньян і три мушкетери», «Весна на Зарічній вулиці», «Місце зустрічі змінити не можна» — павільйони, присвячені цим знаковим для Одеської кіностудії фільмам, не лише відтворювали знімальний майданчик, а й дозволяли, використовуючи реквізит, стати одним із кіногероїв. Також у Музеї кіно є павільйони, присвячені недавнім проєктам — історико-пригодницькій кінострічці «Фортеця Хаджибей» та драмі «Чому я живий», яка вже встигла зібрати низку престижних у світі кінематографії нагород. Загалом час, відведений на екскурсію, пролетів непомітно.

Все готово для знімання фільму «Д’Артаньян і три мушкетери»Все готово для знімання фільму «Д’Артаньян і три мушкетери»

— Радіємо, що наші конкурсанти відчувають свою винятковість завдяки нашому прагненню створити для них свята в ці жахливі часи, що випали на їхню долю, — наголосила Майя Дімерлі, керівник Офісу «Одеса — місто літератури ЮНЕСКО», який разом із поетом Іллею Камінським (США) виступив організатором поетичного фестивалю-конкурсу «Нова Одіссея».

Що ж до організаційних моментів конкурсу, то прийом робіт завершився. У творчому змаганні взяло участь понад 80 молодих поетів. Географія учасників — вся Україна. Наразі журі розпочало непросту роботу визначення лауреатів конкурсу. Незабаром буде оголошено результати, їх ми обов’язково опублікуємо.

Автор: Олег Суслов

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014