ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Райлікарню підтримали «монстри»
17.07.2019 / Газета: Одесские известия / № 54(5176) / Тираж: 18937

Нещодавно представниця благодійного фонду «Корпорація монстрів» Юлія Каназірська, координатор проекту «Vintage charity market» Христина Елісашвілі та учасниця конкурсу «Міс Україна-2019» Софія Гіріч подарували любашівським медикам кисневі концентратори, монітори для перевірки життєво важливих функцій пацієнта, пульсоксиметри та інше обладнання на суму понад мільйон гривень.

В.о. головного лікаря Дмитро Фомін розповів меценатам, що останній раз аналогічна апаратура закуповувалася понад 14 років тому.

- Новітнє обладнання, яке ми отримали за сприяння небайдужих людей, зараз життєво необхідне хворим, які перебувають в реанімації. Воно розраховане на пацієнтів будь-якого віку — від новонароджених до стареньких, — каже головлікар.

Христина Елісашвілі розповіла, що необхідні кошти на закупівлю медичного обладнання їм вдалося отримати завдяки благодійному ярмарку речей, залучивши до свого проекту дизайнерів і навіть зірок шоу-бізнесу.

Так, восени минулого року координатори проекту «Vintage Charity Market» зібрали в Києві 1 750 700 грн. Пошуком лікарні займався фонд «Пігулки».

— Потрібно було знайти лікарню, яка справді потребує технічного переоснащення, — розповіла Юлія Каназірська. — Тривалий час ми спілкувалися з лікарями та хворими, вивчали потреби багатьох лікарень Одещини, підбирали оптимальні варіанти обладнання і надійних підрядників. Зупинили свій вибір на Любашівській центральній районній лікарні, яка потребує підтримки більше за інші, й передали першу частину обладнання. Найближчим часом очікуємо доставки ще однієї партії на пів мільйона гривень.

Варто відзначити, що за кошти, отримані від попередніх двох благодійних ярмарків, придбано 12 рециркуляторів повітря, монітори життєдіяльності, датчики і кабелі, суперсучасний хірургічний стіл в операційне відділення ортопедії, 2 апарати з обігріву пацієнта, апарати для гіпотермії і штучної вентиляції легень для дитячої обласної клінічної лікарні.

Медики райлікарні, голова рай­ради Сергій Паровик, голова рай­держ­адміністрації Віталій Лабуш, голова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов, які були присутні на передачі обладнання, висловили щиру вдячність за технічне пере­оснащення лікарні і турботу про здоров’я жителів Любашівщини.

Голова райради розповів гостям, що на сьогодні у райлікарні коштом обласного бюджету ремонтуються палати терапевтично-неврологічного від­ді­лення та облаштовується відділення не­відкладних станів. Сума капіталовкладень становить близько 1,5 млн грн. У невро­логічно-терапевтичному відділенні замінено електропроводку, прокладено мережу водопостачання та систему каналізації, відремонтовано коридори, кабінети, санвузли. Чотири палати матимуть покращені умови для перебування пацієнтів. Оновлене відділення стане більш комфортним для роботи медперсоналу та лікування хворих. Завершуються необхідні роботи у відділенні невідкладних станів, де буде встановлено цифровий рентген-апарат та інше діагностичне обладнання.

За кошти місцевої казни обладнуються кімнати для проживання молодих лікарів та інтернів. Одну з пустуючи будівель лікар­няного містечка відведено під стери­лізаційну та пральню.

З аварійного приміщення перенесено морг, який зараз оновлюється. Органи місцевого самоврядування виділили необхідні кошти на реконструкцію приміщення та придбання патологоанатомічного обладнання. Стара будівля не відповідала жодним санітарним нормам. Доводилося возити небіжчиків на судмедекспертизу за десятки кілометрів в сусідні райони. Протитуберкульозний кабінет перенесено в інфекційне відділення. З цього приводу варто зауважити, що в районі спостерігається небезпечна ситуація щодо захворюваності на туберкульоз.

Додатково з обласного бюджету надійшло 1,5 млн грн на облаштування у с. Ясенове-2 дитячого кардіологічного санаторію та реконструкцію райлікарні.

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012