ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини області
08.11.2017 / Газета: Одесские известия / № 82(5008) / Тираж: 18937

В одеській школі № 31 з’явився болгарський клас

Проект зорієнтований на вивчення болгарської мови у стінах українського закладу освіти. З цією метою до Одеси з Болгарії приїхали п’ять викладачів.

– Ми застосовуємо моделі освіти для навчання представників національних меншин, які сьогодні наявні у Європейському Союзі, – зазначила міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

Вона пояснила, що діти з самого початку навчання опановуватимуть державну мову, а взагалі частину предметів вивчатимуть болгарською мовою, частину – українською. Така система створена для того, щоб вони мали можливість повноцінно оволодіти державною мовою.

Її болгарський колега Красімір Вилчев своєю чергою наголосив:

– Перед тим як сюди приїхати, я отримав запевнення, що український Закон про освіту не перешкоджатиме вивченню болгарської мови.

А взагалі мовами нацменшин навчання проводиться у 137 школах Одеської області.

♦Завершився поточний середній ремонт автомобільної дороги М-15 Одеса – Рені (на м. Бухарест) на ділянці від 220 км до 224 км

Роботи проводила підрядна організація «Березівкаагрошляхбуд». На нове дорожнє полотно нанесено розмітку. Триває поточний середній ремонт дороги на ділянці від 124 км до 129 км, де підрядна організація ТОВ «Автомагістраль-Південь» виконує підготовчі роботи з розпушення та регенерації конструктивних шарів дорожнього покриття.

– Траса Одеса – Рені, яка з’єднує п’ять портів і дев’ять районів Одеської області, має стратегічне значення для України і є найкоротшим шляхом до Румунії, довгий час була серед найгірших доріг України. Уряд пішов назустріч громадським потребам і дозволив використовувати на ремонт кошти, виручені в рамках митного експерименту, – нагадав голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. – Реформи в державі змінять наше життя на краще.

♦До Ізмаїла прийшли гроші на медицину

Від цього тижня починається погашення заборгованості з виплат медичним працівникам Ізмаїла.

– У нас касовий розрив між необхідними витратами по медицині міста буквально тиждень тому становив 14 мільйонів гривень, – відзначив міський голова Андрій Абрамченко. – А це зарплати медикам від вересня по грудень і всі надбавки, медикаменти. Сьогодні питання вирішено на рівні держави.

Гроші надходять до Ізмаїла трансфертом.

– Завдяки роботі наших депутатів обласної ради, нашого фінуправління питання про недостатнє фінансування нашої охорони здоров’я вирішено – і ми спроможні оплатити всі витрати на захищені статті з охорони здоров’я від вересня по грудень, – заявив на сесії міськради мер міста, уточнивши, що виплати почнуться наступного тижня.

Нагадаємо, що зарплата працівникам медичних установ виплачується з державної субвенції.

♦Багатий улов рибного патруля

З квітня по жовтень Одеський рибоохоронний патруль провів понад півтори тисячі рейдів. За сім місяців патрульні викрили 1256 порушень, з яких 436 – грубі, та 281 порушення порядку придбання, реалізації та транспортування водних біоресурсів.

Збитки, завдані рибному господарству України, сягнули 1,4 млн грн.

У порушників вилучено понад 8 тонн водних біоресурсів, 877 одиниць заборонених знарядь лову. За актами безхазяйного майна вилучено 816 знарядь лову.

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними і дотримуватися встановлених правил рибальства та збуту біоресурсів (риби). У разі якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну гарячу лінію: 0-800-50-52-50 або на гарячу лінію рибоохоронного патруля Одещини: 098-798-47-93.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011