ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У ДТЕК розповіли про приєднання до електромереж будинків недобросовісних забудовників
15:18 / 24.05.2023
У ДТЕК розповіли про приєднання до електромереж будинків недобросовісних забудовників

Гендиректор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв у ході пресбрифінгу повідомив про наявну проблему, коли мешканці нових ЖК змушені сплачувати рахунки за електроенергію за в рази вищим тарифом для підприємств. Це відбувається, якщо забудовник не виконує технічні умови для приєднання до електромереж населення, і багатоквартирний будинок продовжує числитися як будівельний майданчик.

За словами Д. Григор’єва, на сьогодні ДТЕК відомо про 26 об’єктів в Одеській області, на яких не виконано технічні умови приєднання. При цьому існує три шляхи вирішення проблеми. Перший — виконати умови, надані оператором системи розподілу електроенергії. Це включає розробку бюджету робіт, погодження його із ОСР та зацікавленими організаціями, сплату вартості приєднання, виконання робіт та укладання договорів про розподіл та постачання електрики.

В умовах воєнного стану НКРЕКП випустила постанову №352, яка пропонує другий шлях — тимчасовий порядок приєднання. Для цього потрібно звернутися до ДТЕК по технічні умови, обрати варіант приєднання, здійснити відповідні будівельно-монтажні роботи, надати гарантійний лист ОСР про виконання умов і укласти вищезгадані договори. Важливо, що протягом року після завершення воєнного стану об’єкт має виконати поставлені умови, внести плату та передати збудовані мережі на баланс ОСР.

Третій варіант, згідно з постановою НКРЕКП №1340, діє також на період воєнного стану, але тільки для тих будинків, що були формально введені в експлуатацію та мають дійсні, але нереалізовані, технічні умови. Вони мають звернутися до ДТЕК із листом-заявою, надати необхідний пакет документів, організувати тимчасову схему обліку та сплатити рахунки за техперевірку, укласти тимчасовий договір на розподіл електроенергії з ДТЕК та звернутися до постачальника для укладення договору про постачання.

Як стверджує Д. Григор’єв, за останні 4 роки компанії вдалося врегулювати питання для 28 житлових комплексів з допомогою місцевої влади та мешканців. Окрім того, зі згаданих проблемних ЖК 18 перейшли на побутовий тариф завдяки постанові №1340, інші перебувають в процесі. Є й такі, які не звертаються до ДТЕК, вважаючи, що не повинні вирішувати цю проблему. Д. Григор’єв підкреслив, що на його думку, цим має займатись забудовник, бо до цього він звертається до всіх постачальників, щоб отримати дозвіл на будівництво. Але якщо він цього не зробив і зник, то ОСББ чи фірма обслуговування можуть це вирішити своїми силами.

Гендиректор ДТЕК Одеські електромережі наголосив, що зараз існує багато шахраїв, які пропонують за меншу ціну сприяти переходу ЖК на побутовий тариф. Утім, варто їм не довіряти та звертатися напряму до ДТЕК чи свого постачальника. Для вирішення всіх проблемних питань ОСББ чи керуючі компанії можуть безпосередньо надіслати офіційний лист на електронну пошту kanc-ooe@dtek.com. Фахівці нададуть зворотній зв'язок щодо подальших дій та за потреби організують зустріч з відповідальними співробітниками.

Для того ж, щоб громадянам не довелось вирішувати ці проблеми, перед тим, як вкладатися у квартиру, на стадії будівництва потрібно перевірити наявність у забудовника всіх дозвільних документів, особливо технічних умов про приєднання до мереж електро-, водо- та теплопостачання. Коли після завершення будівництва покупця запрошують підписати акт-приймання квартири, необхідно впевнитися, що будинок введено в експлуатацію та виконано технічні умови. Важливо, що сертифікат про введення в експлуатацію не підтверджує виконання техумов.


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.020