ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Микола Жук: «Ми готові взяти відповідальність»
07.12.2010 / Газета: Рідне Прибужжя / № 136(3024) / Тираж: 6008

Попри те, що минулі (2006 року) вибори до місцевих рад проводилися виключно за партійними списками, більшість народних обранців зберегла зв'язок з народом, тобто з мешканцями окремих територіальних громад.

Це сповна можна стверджувати й стосовно молодого депутата Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Миколи Жука.

Уродженець села Лепетиха, будучи обраним до обласного «парламенту», не забув про свою малу Батьківщину. Микола Васильович, незважаючи на свою зайнятість, адже він є керівником молодіжного крила обласної організації Партії регіонів, а з недавніх пір — начальником обласного управління у справах сім'ї та молоді, завжди знаходить час у своєму щільному робочому графіку, аби побувати на Березнегуватщині, окреслити наявні проблеми, щоб потім їх успішно вирішувати на користь місцевої громади. А також — просто поспілкуватися із простими людьми, відчути потреби та запити, якими живуть мешканці району.

- Миколо Васильовичу, гадаю, особливо знайомити з Вами читачів не потрібно, але, як кажуть, спочатку традиційно декілька слів про себе.

- Так, справді, я народився і виріс на Березнегуватщині. У селі Лепетиха, де пройшло моє дитинство, і зараз проживають мої рідні. Так склалося, що роботою я пов'язаний з Миколаєвом, але серцем залишаюся людиною сільською. Вищу освіту отримав за спеціальністю «Педагогіка та методика середньої освіти. Фізична культура» у нинішньому Миколаївському національному університеті. Взагалі студентські роки згадую з особливою теплотою. Вони подарували зустрічі з безліччю цікавих людей, справжніх особистостей, що, безперечно, вплинули на формування мого світогляду, вироблення життєвої позиції. Під час навчання пройшов чудову школу студентського самоврядування та громадської діяльності. З 2001 року обраний головою Миколаївської обласної молодіжної організації «Союз молоді регіонів України». Від Партії регіонів обраний депутатом Миколаївської обласної ради.

- Власне, про вашу депутатську діяльність хотілося б дещо докладніше.

- Березнегуватщина — мій рідний край, тож як депутат обласної ради у питаннях, що стосуються соціально-економічного і культурного розвитку Миколаївщини, завжди тримаю у полі зору й свою малу Батьківщину. Насамперед хочу подякувати за співпрацю керівникам району — голові райдержадміністрації Анатолію Круцу та голові районної ради Михайлу Ковальчуку.

Що вдалося зробити за цей період?

Одним із найвагоміших проектів стала реконструкція та добудова Березнегуватської загальноосвітньої школи № 1, задля цього прийшлося буквально «вибивати» кошти з державного бюджету. З минулого року почалося, а цьогоріч продовжується фінансування робіт щодо запобігання підтопленню сіл Лепетиха, Веселе, Червоний Яр. За мого сприяння було придбано два шкільні автобуси для Любомирівської та Новосева-стопольскої ЗОШ. Зроблено ремонт твердого покриття одного кілометра автодороги в селі Лепетиха.

Два роки тому існували плани змінити маршрут потягу Київ — Херсон не на користь мешканців Березнегуватського району. За підтримки нинішнього губернатора, а тоді народного депутата України М. П. Кругло-ва нам вдалося відстояти станцію «Березнегувате», і навіть зробити більше, бо нам виділили кошти на ремонт будівлі вокзалу.

Для потреб Центральної районної лікарні було придбано медичне обладнання, яке рятуватиме життя та здоров'я пацієнтів відділень хірургії та неврології. У пригоді буде і новенька машина швидкої медичної допомоги, яку вдалося виділити саме на Березнегуватський район.

- Миколо Васильовичу, Ви — людина, яка з власного досвіду знає, а тепер ще й покликана вирішувати проблеми молоді, дітей...

- Повсякчас у полі мого депутатського зору — молоде покоління березнегуватців. Щороку під Новий рік діти з району вирушають на святкову ялинку до обласного центру. Багато школярів побували у Миколаївському зоопарку, комплексі плавальних басейнів «Водолій». А малі вихованці дитячих садочків району завжди отримують на свята солодощі від депутата обласної ради. Загалом із задоволенням констатую, що Березнегуватський район — перший в області, який «закрив» проблему дефіциту дошкільних навчальних закладів. За моєю безпосередньою участю як депутата обласної ради були відремонтовані та відкриті дитячі садочки — Червоноярський, Лепе-тиський, Висунський, Веселівський. Зазначу, із метою виконання робіт були залучені як кошти з бюджетів різних рівнів — сільського, районного та обласного, так і кошти депутатів із фракції Партії регіонів обласної ради.

- Ви, як відомо, не байдужі до спорту, маєте власні високі досягнення. Як ставитеся до розвитку спорту на селі?

- Я вважаю, що вислів «У здоровому тілі — здоровий дух» — це класичне поєднання, своєрідна формула, яку мають взяти на озброєння у повсякденному житті молоді люди.

Намагаюся надавати всебічну підтримку сільським спортсменам. Два роки тому до мене звернувся по допомогу тренер дитячої футбольної команди «Вікторія» Я. Г. Попович. З того часу я взяв шефство над цією самобутньою командою. Хлопці забезпечені футбольною формою та спортивним інвентарем, мають змогу виїжджати на різноманітні турніри, в тому числі обласні та всеукраїнські. Є певні успіхи у вигляді завойованих кубків та медалей, та головне — діти гартуються фізично та духовно, а не вештаються напризволяще по вулицях.

Також допомагаю спортсменам Лепе-тиської школи, зокрема у цьому закладі був зроблений ремонт спортивного залу, придбано необхідний інвентар.

- Миколо Васильовичу, які плани на майбутнє, на чому буде зосереджена ваша робота?

- Як член команди Партії регіонів зазначу, що ми повністю усвідомлюємо важливість намічених планів і готові взяти на себе відповідальність за їх виконання.

Серед найближчих завдань у Березне-гуватському районі — вирішення питань газифікації та електрифікації населених пунктів Озерівської, Мурахівської та Біло-криницької сільських рад. На ці цілі будуть закладені кошти як державного, так і обласного бюджетів.

Також продовжимо розбудову ЗОШ № 1, реконструкцію водомереж сіл Мурахівка, Біла Криниця та Лепетиха, реконструкцію лінії електропередач у Мурахівці.

У планах — відкриття на базі приміщення колишньої дільничної лікарні у селі Лепети-ха соціально-реабілітаційного центру, що дасть можливість залучити додаткові кошти та створити нові робочі місця. Продовжимо роботу з відновлення діяльності ряду сільських закладів культури, в тому числі Будинку культури імені Калініна.

Великою проблемою Березнегуватсь-кого району є відсутність промислових підприємств, здатних наповнювати місцевий бюджет, створювати нові робочі місця. Буду наполегливо працювати над тим, щоб залучити інвесторів для будівництва в районі олійно-екстракційного заводу.

Автор: Вів інтерв'ю Андрій ТЮРІН

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012