ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Рішення Миколаївської міської ради від 24 червня 2010 №47/5
10.07.2010 / Газета: Вечерний Николаев / № 78(2940) / Тираж: 7500

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

від 24 червня 2010 № 47/5

м. Миколаїв

Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради до Президента України В.Ф.Януковича та Кабінету Міністрів України щодо введення на законодавчому рівні в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» та присвоєння його місту Миколаєву.

Розглянувши Звернення депутатів Миколаївської міської ради до Президента України В.Ф.Януковича та Кабінету Міністрів України щодо введення на законодавчому рівні в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» та присвоєння його місту Миколаєву, керуючись ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Звернутися до Президента України В.Ф. Януковича та Кабінету Міністрів України щодо введення на законодавчому рівні в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» та присвоєння його місту Миколаєву (далі — Звернення, текст Звернення додається).

2. Секретарю Миколаївської міської ради Коренюгіну В.І. направити Звернення адресатам, зазначеним у п. 1 цього рішення.

3. Редактору газети «Вечерний Николаев» Пучкову В.Ю. опублікувати текст Звернення.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Коренюгіна В.І.

Міський голова В.Д. Чайка.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради до Президента України В.Ф.Януковича та Кабінету Міністрів України щодо введення на законодавчому рівні в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» та присвоєння його місту Миколаєву.

У дні святкування ювілею Великої Перемоги над фашизмом з особливою силою сколихнулась пам'ять про мужність і славу українського народу в роки Великої Вітчизняної війни.

Українською землею двічі прокотився руйнівний воєнний вал, не обминувши жодного, навіть найменшого населеного пункту. Оборонні та наступальні бої, які точилися на її території, стали важливою складовою небаченої битви на просторах нашої країни.

Саме з Україною пов'язані основні вирішальні події на всьому 4500-кілометровому радянсько-німецькому фронті, який посів центральне місце у системі фронтів Другої світової війни. У ході цих воєнних дій український народ, воїни радянської армії проявили яскраві приклади масового героїзму, мужності та відваги.

Виходячи з історичних традицій українського народу зберігати пам'ять про захисників Вітчизни, пропонуємо розглянути питання про введення на законодавчому рівні в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» та присвоїти його тим містам, на території яких під час жорстоких боїв захисники Вітчизни проявили найбільшу мужність, стійкість та масовий героїзм.

Серед багатьох міст в Україні, що заслуговують цього звання, можна з впевненістю назвати і Миколаїв. Миколаївська земля полита кров'ю десятків тисяч воїнів. Миколаївщина внесла вагомий внесок у звільнення України від фашистських загарбників.

Яскравим прикладом цього став героїчний подвиг 68 воїнів-десантників під командуванням К.Ф. Ольшанського, які ціною свого життя 26 березня 1944 року зберегли Миколаївський морський порт, як важливий стратегічний об'єкт на півдні України. За героїзм і відвагу 68 учасникам морського десанту присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Це був єдиний в історії Великої Вітчизняної війни випадок, коли одночасно було нагороджено всіх учасників військової операції, більшість з них — посмертно.

І таких прикладів в історії Великої Перемоги багато. Тому введення в Україні почесного звання «Місто воїнської слави» буде ще одним свідченням збереження пам'яті про подвиг народу в роки Великої Вітчизняної війни.

Ми, депутати Миколаївської міської ради, виражаємо впевненість у тому, що наша ініціатива буде підтримана і знайде позитивний відгук в Україні.

Автор: Депутати Миколаївської міської ради V скликання.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012