ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В облгосадминистрации настаивают на эвакуации танкера Delfi с одесского пляжа уже до конца следующей недели
14:39 / 18.06.2020
Власти

ОДЕССА, 18 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Судовладелец Delfi и Администрация морских портов Украины достигли договоренностей о процессе ликвидации суда и сроков завершения работ.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосдминистрации сказано:

Туристичний сезон в Одесі вже розпочався, однак відповідальні сторони так і не прибрали танкер Delfi з міського пляжу. Саме судновласник та Адміністрація морських портів Українимають необхідні повноваження для цього, але дати ліквідації затонулого об'єкта постійно переносяться.

Наразі Одеська обласна державна адміністрація виступає в ролі медіатора в цьому складному процесі задля безпеки відпочивальників й захисту природи.

На нараді минулого тижня було доручено:

- Представнику судновласника провести випробовування та підготувати остаточний план підйому судна та погодити його з уповноваженими органами.

- Капітану Одеського морського порту невідкладно розглянути цей план та встановити строк закінчення робіт з ліквідації.

- Державна екологічна інспекція України оперативно підрахувати розмір збитків, завданих навколишньому середовищу.

«Цього тижня ми нарешті отримали план робіт з ліквідації. Тому я хочу надати максимальної публічності подальшим діям відносно Delfi. Протягом останніх двох тижнів судно обстежували водолази, збираючи дані про стан корпусу Delfi. Результати – невтішні. Значну частину судна затопило водою та наповнило піском. На жаль, потужностей буксирів не вистачить для того, аби одразу зняти з місця танкер», — зазначив керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Також він наголосив, що беручи до уваги принципову позицію Одеської міської ради проти розпилу судна безпосередньо на місці затоплення, судновласник запропонував підняття Delfi за допомогою повітряних балонів. Їх мають розмістити в пустотах судна. Вони забезпечать плавучість танкеру, після цього буксири транспортують його до порту.

Строк завершення робіт спливає наступного тижня – 25.06.2020. Після цієї дати АМПУ має самостійно розпочати ліквідаційні роботи.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
00:30 18.04.2024
19:52 17.04.2024
17:27 17.04.2024
17:25 17.04.2024
17:21 17.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.869