ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА: ситуация с COVID-19 в некоторых районах Одесчины ухудшается
17:32 / 19.06.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 19 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Обзор ситуации с распространением коронавируса и болезни COVID-19 на Одесчине от председателя облгосадминистрации Максима Куцого за прошедшую неделю.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Максима Куцого.

В посте главы облгосадминистрации сказано:

Традиційний щотижневий звіт про епідемічну ситуацію в регіоні та заходи Одеська обласна державна адміністрація з протидії COVID-19:

➖Станом на сьогодні в Одеській області підтверджено загалом 1202 випадки захворювання на коронавірус.

За минулу добу COVID-19 діагностовано у 13 мешканців регіону, 93 пацієнти вилікувалися від коронавірусу — це найбільша добова кількість одужавших на Одещині.

Всього одужало 633 пацієнти – це 53% від загальної кількості хворих.

➖Щодня мобільні бригади по всій області беруть матеріали для аналізів майже у 500 осіб. За весь період проведено близько 28 тисяч тестувань.

➖На жаль, через нехтування санітарними правилами, епідемічна ситуація в окремих районах погіршується, хоча й залишається контрольованою. За минулий тиждень спостерігається приріст кількості нових хворих у 133 особи.

➖Рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій на карантин закриті села Криничне (14 випадків) та Дмитрівка (43 випадки) у Болградському районі, село Першотравневе (8 випадків) — в Ізмаїльському районі.

➖Через стрімке зростання кількості хворих (95 підтверджених випадків) в Болградському районі поновлюються карантинні обмеження

Забороняються:

▪️Пасажирські перевезення

▪️Масові заходи

▪️Робота ринків, кафе, фітнес-залів та торговельних центрів.

Обмеження діятимуть до покращення епідемічної ситуації. Ми відряджаємо до Бессарабії групу експертів-епідеміологів задля додаткового контролю за ситуацією.

➖Епідемічна ситуація у Подільську дозволяє відсьогодні поновити в районі залізничне сполучення. Тепер тут зупинятимуться як приміські електрички, так і потяги, що йдуть до Одеси та Києва.

➖ Аеропорт «Одеса» цього тижня відкрив міжнародне авіасполучення. Щодня до міста прибувають літаки з Києва, Мінська, Берліну тощо. Всі пасажири проходять температурний скринінг та огляд медиків.

➖Задля безпеки випускників було скасовано пробне ЗНО. Також 9-класники звільнені від обов’язкової підсумкової атестації.

Верховна рада ухвалила законопроект, який подав як невідкладний президент Володимир Зеленський, щодо проходження зовнішнього незалежного оцінювання за бажанням випускників — тобто необов’язковим.

➖Водночас всі пункти проведення ЗНО в нашій області забезпечені засобами індивідуального захисту та готові до проведення першого іспиту 25 червня.

Вкотре нагадую, що адаптивний карантин — в першу чергу, вимагає свідомої поведінки громадян. Епідемічна ситуація дозволяє нам відвідувати ринки, торговельні центри, ресторани та фітнес-зали. Але всім нам й надалі необхідно дотримуватися санітарних правил, уникати міста великого скупчення людей та дослухатися рекомендацій Міністерство охорони здоров'я України. Заради власного здоров’я та здоров’я наших близьких.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:51 16.04.2024
17:13 16.04.2024
17:10 16.04.2024
17:05 16.04.2024
16:36 16.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.885