ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Специалист ОНУ имени И.И.Мечникова дал советы, как «не засиживаться» на карантине
11:48 / 07.04.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 07 АПРЕЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Специалист Одесского национального университета имени И.И. Мечникова дал советы, как «не засиживаться» на карантине.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе ОНУ имени И.И.Мечникова.

В сообщении вуза сказано:

Рух — це життя!

Виконання карантинних заходів щодо спротиву COVID-19 обов’язкове. А на особистому рівні ми здатні протиставити агресивному вірусу силу захисних механізмів свого організму, бо сам по собі вірус не в змозі викликати хворобу.

Вдома на карантині, особливої уваги варто приділити рухові. Рух суттєво підвищує кровообіг та покращує роботу легень. Це робить ефективнішими процеси обміну та підштовхує імунітет до активних дій. «Рух — це життя». Фізичні вправи підвищують імунітет та мають відчутний антистресовий ефект

Якщо ви не мали звичку виконувати деякі фізичні вправи у минулому, зараз саме час обережно робити це частиною свого життя.

• Розтягування основних груп м’язів та зв’язок: для виконання вправ на розтягування не варто напружуватися. Простягніть руки вгору, потягніться до стелі. Обережно зігніться у попереку та спробуйте торкнутися руками пальців ніг. Обережні нахили у боки можна виконувати із піднятими вгору чи опущеними руками. Оберіть для себе 3-4 вправи, виконання яких приносить вам найбільше задоволення і виконуйте їх щодня зранку, або будь-коли протягом дня.

• Продовжити можна більш енергійно, це підтримує природній обсяг руху у суглобах, пришвидшують роботу серця і легень, прискорюють процеси обміну речовин. Найбільш ефективні циркулярні рухи. Кругові рухи головою, у плечових, ліктьових, зап’ястних, а також стегнових, колінних та гомілкових суглобах виконуйте у такому темпі, щоб вони викликали у Вас задоволення від спроможності володіти своїм тілом.

• Біг на вулиці можна замінити бігом або прискореною ходьбою по сходах угору. Слідкуйте, щоб на один вдих припадало 2-3 кроки і 3-4 кроки на один видих. Дуже важливо не перевантажити організм, бо фізична перевтома часто сприяє зниженню імунітету.

Навесні, коли природа прокидається, не будемо забувати час від часу відчиняти вікна та надавати можливість свіжому повітрю потрапити у наше помешкання. Застійне повітря сприяє розмноженню інфекційних агентів! Знайдіть кілька хвилин і проведіть їх на балконі або біля відчиненого вікна. Короткочасне перебування на сонці стимулює імунітет та обмін речовин. Спостерігання весняної природи, навіть якщо це лише дерево чи кущ під ясним блакитним небом, змінить ваш настрій на краще. А це підвищить шанси у протистоянні стресу. І пам’ятаємо — вірус має мало шансів проти нашої наполегливості і доброго настрою!

--------------

Із турботою про безпеку і здоров'я студентів та працівників університету, кафедра здоров'я людини та цивільної безпеки ОНУ ім. Мечникова

Викладач Ростислав Бурденюк


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.916