ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Вперше в Українi дiти-митцi з iнвалiднiстю стануть телеведучими iз перекладом на жестову мову
07.07.2020 / Газета: Вечерняя Одесса / № 68(10915) / Тираж: 10407

У прес-центрi Нацiональної спiлки журналiстiв України вiдбулася прес-конференцiя про старт культурно-мистецького проекту «Ми в ефiрi».

«Ексклюзивом проекту є те, що в ролi телеведучих протягом тривалостi кожної телепрограми виступатимуть виключно дiти-митцi з iнвалiднiстю рiзних вiкових категорiй iз рiзноманiтних куточкiв нашої країни — зокрема, дiти-переселенцi зi Сходу України. Великим доповненням доступностi проекту стане його переклад жестовою мовою. Цей проект є i дитячим, i для дiтей, та iнклюзивним одночасно», — розповiла керiвник проекту Дiна Iбрагiмова.

Проект реалiзується громадською органiзацiєю «Громадське дитяче iнтернет-телебачення i радiо «Веселка TВ» за пiдтримки Українського культурного фонду в рамках Програми «Iнклюзивне мистецтво». «Ця програма та такi проекти ламають стереотипи. Ми спiльно робимо наше суспiльство цивiлiзованiшим, ми спiльно втiлюємо мрiї в життя», — зазначила начальниця проектного вiддiлу Українського культурного фонду Тетяна Лишневець.

Пiд час прес-конференцiї органiзатори спiльно з дiтьми-телеведучими розказали, як створюється проект, про його цiкавинки та очiкуванi результати. «Я мрiяла бути телеведучою, але зазвичай ти чуєш вiдмову. Тому, коли менi запропонували спробувати себе в ролi телеведучої, це був дуже приємний сюрприз. Дiйсно, цей проект здiйснює мрiї!», — подiлилася своїми враженнями учасниця проекту Тетяна Антоненко.

У рамках проекту будуть створенi три повноцiннi дитячi пiзнавальнi телепрограми тривалiстю 12—15 хвилин кожна. Загальна кiлькiсть учасникiв усiх телепрограм становитиме понад 30 осiб. «Це надзвичайний проект, що допоможе наблизитися до рiвних можливостей самореалiзацiї всiх дiток, а також до рiвних прав, про якi ми так усi мрiємо», — наголосила Урядовий уповноважений з прав осiб з iнвалiднiстю Тетяна Баранцова.

Унiкальнiсть проекту: вперше в Українi дiти-митцi з iнвалiднiстю стануть не просто споживачами аудiовiзуального культурного продукту, а й повноправними його творцями, тобто вiдiграватимуть ключову роль у реалiзацiї культурних проектiв як повноцiннi громадяни суспiльства. «Проект «Ми в ефiрi» заснований на принципi — «не залишити нiкого осторонь». Цей принцип нагадує принципи справедливостi та рiвностi, що були включенi в укладенi урядами угоди на Всесвiтньому самiтi та дозволяють нам вiдбудовувати рiзноманiтне та iнклюзивне суспiльство в Українi», — зауважив Представник Управлiння Верховного комiсара ООН у справах бiженцiв (УВКБ ООН) в Українi Пабло Матеу.

«Сьогоднi в журналiстицi немає шаблонiв, яким повинен бути ведучий або ведуча, як вони повиннi говорити, поводитися, виглядати тощо. Навпаки, зараз цiнується iндивiдуальнiсть — просто на вагу золота. Ваша особистiсть — це саме те, що ви можете дати глядачам», — звернулася до безпосереднiх учасникiв проекту перший секретар Нацiональної спiлки журналiстiв України Лiна Кущ.

Також у прес-конференцiї взяли участь батьки дiтей-митцiв з iнвалiднiстю, а також керiвник Полтавської спецiальної загальноосвiтньої школи-iнтернату I-III ступенiв для глухих дiтей Полтавської обласної ради Олена Яковенко.

Медiйнi партнери проекту: Нацiональна спiлка журналiстiв України, Нацiональна Асамблея людей з iнвалiднiстю України, Управлiння Верховного комiсара ООН у справах бiженцiв (УВКБ ООН) в Українi, Державний науково-методичний центр змiсту культурно-мистецької освiти, Мiжнародний дитячий медiафестиваль «ДИТЯТКО», БО «Благодiйний фонд «З теплом у серцi», ГО «Всеукраїнська асоцiацiя закладiв мистецької освiти», ГО «Перекладачi жестової мови та люди з iнвалiднiстю «Мiст», Управлiння молодi та спорту Луганської обласної державної адмiнiстрацiї, Луганський обласний центр соцiокультурної адаптацiї молодi з обмеженими фiзичними можливостями, ЛОМГО «Асоцiацiя молодих iнвалiдiв Схiдного Донбасу — СХIД».

Проект триватиме до 21 серпня 2020 року. Вiльний доступ до створених за проектом телепрограм забезпечуватиметься засобами медiйного простору. Вiн стане в пригодi не тiльки дiтям з iнвалiднiстю, а й широкому загалу.

Контактна особа: 066-975-73-88, tv.veselka@gmail.com (Станiслав Гнутов, координатор культурно-мистецького проекту «Ми в ефiрi», член Нацiональної спiлки журналiстiв України).

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013