ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ГОЛОВНІ «СПІКЕРИ» — СПРАВИ
13.02.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 11(22129) / Тираж: 8525

Аби не томити українців інтригою, новопризначений очільник Офісу Президента Андрій Єрмак буквально в перший робочий день у новій іпостасі провів брифінг.

Відповідаючи на запитання журналістів, він, зокрема, повідав про те, що основними напрямками його роботи будуть питання досягнення миру на Донбасі на умовах України, зовнішня політика, співпраця з регіонами та залучення інвестицій.

«Безумовно, для Президента України, для Офі-су Президента одним із пріоритетів є й буде припинення війни на Донбасі в інтересах України. Цей напрям залишається пріоритетним», — сказав Андрій Єрмак.

Зовнішньополітичний напрямок також залишиться в центрі його уваги. «Я вважаю, що сьогодні Україна — в топі світової уваги, і ми не можемо втрачати цей шанс. Необхідно зробити все, щоб та увага і той інтерес, який ми маємо й відчуваємо під час міжнародних візитів Президента України, давав нам конкретні результати», — зазначив керівник ОП.

Серед пріоритетів буде й регіональна політика та посилення координації з головами обласних державних адміністрацій. «Ми ще більш ефективно працюватимемо на місцях з головами ОДА. Їхня команда вже практично сформована. Це молоді, амбіційні, професійні люди, вони мають конкретні завдання, і сьогодні наше завдання як Офісу Президента — зробити так, щоб результати реформ, результати виконання ініціатив президента відчув кожен громадянин України», — підкреслив Андрій Єрмак.

За його словами, особлива увага буде зосереджена на залученні інвестицій, щоб «Україна стала інвестиційною Меккою»: «Ми маємо конкретні програми, конкретні кроки, як це зробити. Сьогодні це завдання отримали наші голови облдержадміністрацій, цим опікуєтеся уряд, а також усі, хто залучений до роботи з покращення інвестиційного клімату в Україні».

«Вважаю, що Офіс Президента повинен стати експертним офісом глави держави, де будуть сконцентровані найкращі, найпрофесійніші кадри, які допоможуть президентові виконувати його функцію й досягати результатів в усіх напрямах його діяльності», — поділився планами Андрій Єрмак і додав, що зусилля Офісу мають бути зосереджені на відкритості та злагодженій роботі для забезпечення ефективності роботи глави держави й успіху країни, а «телефонне право» та інтриги не підтримуватимуться. Головними ж «спікерами» команди, переконаний він, мають стати конкретні справи, позитивні результати.

Андрій Єрмак наголосив, що за дорученням Володимира Зеленського Офіс Президента разом з іншими державними установами буде гарантом свободи слова та незалежності медіа в нашій країні і жодних законів, які обмежуватимуть право на свободу слова, не буде.

«Протягом майже дев’яти місяців мого перебування на посаді помічника Президента України ви дуже допомагали нам, — звернувся він до журналістів. — Іноді й критикували — і за це я хочу вам щиро подякувати. Якби ви не пильнували й не вказували на помилки, ми не змогли б щоденно покращувати нашу роботу. Без медіа влада не може стати кращою, і варто це визнати».

Відповідаючи на запитання щодо можливості проведення місцевих виборів на Донбасі у жовтні цього року, керівник ОП зазначив, що це логічний крок, адже на цей час заплановані вибори місцевої влади на всій території України. Але такі вибори повинні проходити виключно за українським законодавством і за умови повернення Україною контролю над східною ділянкою кордону. «У нас є чіткий план, що повинно відбутися для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли пройти по всій території України, відповідно до українських законів. Я б не став говорити про якісь компроміси», — зазначив Андрій Єрмак.

Не оминули на брифінгу увагою і скандальну пропозицію про поновлення водопостачання на територію окупованого Кримського півострова в обмін на повернення контролю над Донбасом. Зіславшись на те, що напередодні був важкий день, очільник президентського офісу зазначив: «Що стосується заяви Давида Арахамії. Я теж, як і ви, мав змогу тільки прочитати про це в інтернеті. Сьогодні, я сподіваюся, побачу Давида, спитаю у нього, що він мав на увазі. Але я можу вам сказати, що вчора це була особиста думка Давида Арахамії» і запевнив, що ніколи не говорив з російською стороною на переговорах щодо Донбасу про подачу води в окупований Крим.

Андрій Єрмак заявив, що після завершення війни на Донбасі цей регіон потрібно зробити краєм із розвинутою економікою: «У нас є така мрія: після закінчення війни, після повернення територій, встановлення контролю над українським кордоном ми справді хочемо зробити там сучасний економічний хаб, завести нові технології та бізнес. Тому що це наша територія, і вона заслуговує на те, щоб отримати друге життя».

А ще Андрій Єрмак повідомив, що наразі, до проведення чергового саміту в «нормандському форматі», не планується зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним. «Це рішення прийматиме президент. Якщо він бачитиме, що ця зустріч необхідна, що вона може стати кроком до отримання справжніх результатів від перемовин у «нормандському форматі», ми цього не виключаємо», — резюмував керівник Офісу Президента.

За матеріалами офіційного сайта Президента України.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011